Jakub Forgács Krimi

Koronavírus: Mestskí policajti pomáhajú v uliciach: Roznášajú rúška aj lieky, FOTO

Mestská polícia Banská Bystrica v spolupráci so zamestnancami mestského úradu a dobrovoľníkmi pomáha starším Bystričanom v boji proti koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Mestskí policajti pomáhajú v uliciach: Roznášajú rúška aj lieky, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

Najzraniteľnejším skupinám obyvateľov pomáhajú hliadky mestskej polície distribúciou ochranných rúšok a to i prostredníctvom hlásení z megafónu vozidiel mestskej polície, kde vyzývajú starších občanov, ktorí ich potrebujú, aby si ich prišli vyzdvihnúť na určené a megafónom vyhlásené miesta.

„Takýmto spôsobom bola uskutočnená distribúcia rúšok na sídliskách Fončorda, Uhlisko ako i v centre mesta,“ uvádzajú mestskí policajti na svojej facebookovej stránke s tým, že s takouto cielenou aktivitou mesta budú príslušníci mestskej polície pokračovať i v ďalších dňoch.

Mestskí policajti sa zároveň spolupodieľajú na pomoci obyvateľom, ktorí majú viac ako 65 rokov, sú slabí, imobilní, osamelí a odkázaní na pomoc druhých, a to predovšetkým s donáškou nevyhnutných liekov a nákupov potravín.

Do pozornosti dávame stále aktualizované stránky mesta Banská Bystrica www.banskabystrica.sk, ako aj kontakty na pomoc určenú seniorom osamelysenior@banskabystrica.sk , tel. číslo 048/43 30 777.

V OBRAZOCH: Mestská polícia pomáha Bystričanom v boji proti koronavírusu
9
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM