Správy

Koronavírus: V BBSK testovali už polovicu zamestnancov a klientov zariadení sociálnych služieb

Celkovo bude prostredníctvom rýchlotestov otestovaných 8700 klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb nielen v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, ale aj obecných a neverejných poskytovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: V BBSK testovali už polovicu zamestnancov a klientov zariadení sociálnych služieb
Zdroj: TASR

Celkom 4165 rýchlotestov zrealizovali od začiatku minulého týždňa na zamestnancoch a prijímateľoch sociálnych služieb vo všetkých verejných a neverejných zariadeniach v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). Z toho 2811 rýchlotestov vykonali v zariadeniach sociálnych služieb BBSK, 299 v obecných a 1055 u neverejných poskytovateľov sociálnych služieb.

Spolupracujúca zdravotná firma zrealizovala navyše do 15. mája aj 578 testov metódou PCR u zamestnancov deviatich domovov sociálnej starostlivosti z celkovo 30 v pôsobnos­ti BBSK.

„Zároveň v prípade potreby a plánovanej prevencie sa vykonáva aj testovanie v zariadeniach sociálnych služieb v spolupráci so Slovenským Červeným krížom, a to prostredníctvom mobilnej odberovej jednotky,“ uviedla hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková. Do 15. mája bolo takto otestovaných viac ako 300 zamestnancov a prijímateľov sociálnej služby. Aj toto testovanie je zabezpečené PCR metódou.

Testovanie rýchlotestami je podľa hovorkyne samosprávneho kraja asi v polovici, celkovo bude prostredníctvom rýchlotestov otestovaných 8700 klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb (ZSS) nielen v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, ale aj obecných a neverejných poskytovateľov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM