Jakub Forgács Správy

Koronavírus už aj v Detskej fakultnej nemocnici: Pozitívni sú viacerí zamestnanci aj pacient

V nemocnici už prebehla mimoriadna dezinfekcia všetkých priestorov – nad rámec bežných dezinfekčných a hygienicko-epidemiologických opatrení, ktoré denne v nemocnici prebiehajú.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus už aj v Detskej fakultnej nemocnici: Pozitívni sú viacerí zamestnanci aj pacient
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

Aj napriek prijatým a dlhodobo zavedeným opatreniam na zamedzenie šírenia koronavírusu medzi pacientmi aj zamestnancami nemocnice, mnohokrát dokonca nad rámec povinných opatrení, sa útoku vírusu na zamestnancov nevyhli ani v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Banská Bystrica. Informovala o tom nemocnica na svojej facebookovej stránke.

„Vo štvrtok bol v Detskej nemocnici zaznamenaný jeden pacient a deväť zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19, v piatok pribudli ďalší dvaja zamestnanci,“ uvádza nemocnica.

V domácej karanténe

„Všetci pozitívni zamestnanci sú v domácej karanténe, väčšina je bez príznakov ochorenia, u niektorých evidujeme mierne príznaky,“ informuje nemocnica. Ako sa ďalej uvádza na stránke, v nemocnici prebehla mimoriadna dezinfekcia všetkých priestorov – nad rámec bežných dezinfekčných a hygienicko-epidemiologických opatrení, ktoré denne v nemocnici prebiehajú.

„V spolupráci s nemocničným hygienikom sme zaznamenávali všetky kontakty daných zamestnancov a sme nápomocní pri ich dohľadávaní Regionálnym úradom verejného zdravotníctva,“ uvádza ďalej nemocnica, ktorá na zasadaní svojho krízového štábu prijala ďalšie bezpečnostné opatrenia, aby v maximálnej miere chránila pacientov, sprevádzajúce osoby a samozrejme svojich zamestnancov.

Pozastavili operačné výkony

Ako sa ďalej píše na stránke, napriek tejto situácii je Detská nemocnica plne schopná poskytovať zdravotnú starostlivosť – plánovanú, aj tú akútnu. Výnimkou sú plánované operačné výkony, ktoré sú do utorka pozastavené. „Situáciu nezľahčujeme, uvedomujeme si všetky súvislosti a sme pripravení na viaceré alternatívy prevádzky, ktoré môžu nastať. Apelujeme na zamestnancov, ale aj pacientov a ich rodičov, aby boli zodpovední k sebe, aj k svojmu okoliu,“ vyzýva nemocnica.

Od 12.10.2020 budú plánované hospitalizácie na onkológii a plánované operačné a diagnostické výkony realizované iba u pacientov, ktorí majú negatívny COVID test. Bez negatívneho výsledku nebude hospitalizácia na onkológii, ani výkon realizovaný. Uvedené sa nevzťahuje na urgentné a neodkladné stavy.

Foto: ilustračné

COVID MEDZI NAMI ... Aj napriek prijatým a dlhodobo zavedeným opatreniam na zamedzenie šírenia koronavírusu medzi...

Posted by Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica on Friday, October 2, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM