Jakub Forgács Správy

Koronavírus: Opatrenia prijal aj bystrický Point. Takto chce chrániť návštevníkov

Preventívne opatrenia proti šíreniu koronavírusu zavádzajú aj bystrické nákupné centrá. Jedným z nich je aj Point na Huštáku.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Opatrenia prijal aj bystrický Point. Takto chce chrániť návštevníkov
23
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

V súvislosti s aktuálne vzniknutou situáciou výskytu vírusových ochorení, OC Point pristúpilo k zvýšeným preventívnym opatreniam, hlavne čo sa týka hygieny a informovanosti. Pre spravodajský portál Dnes 24 to uviedla manažérka centra Soňa Krnáčová. Preventívne opatrenia v týchto dňoch zaviedli aj bystrické nákupné centrá Europa SC a Terminal Vlak-Bus-Shopping.

Dezinfekcia aj papierové utierky

„V spoločných priestoroch sme zvýšili frekvenciu dezinfekcie kontaktných plôch (kľučky, madlá, zábradlia, tlačidlá výťahov…),“ hovorí Krnáčová s tým, že používané prostriedky majú dezinfekčné účinky, rovnako mydlá v dávkovačoch na toaletách sú s obsahom účinnej dezinfekčnej zložky.

„Pre toto obdobie sú na toaletách vyradené z prevádzky sušiče rúk, k dispozícii sú papierové utierky,“ spomenula s tým, že na toaletách a v spoločných priestoroch pribudli informačné materiály s odporúčaniami, ktoré sú účinné vo vzťahu ku kvapôčkovým nákazám. Jedná sa o grafické znázornenie najdôležitejších opatrení, pomocou ktorých pri zodpovednom prístupe vie k prevencii prispieť každý.

Zrušenie akcií a prevencia

Ako ďalej uviedla Krnáčová, vzhľadom na usmernenie Úradu verejného zdravotníctva SR, centrum dočasne zrušilo všetky plánované marketingové akcie.

Na jednotlivé prevádzky podľa jej slov rozniesli výzvu spolu s letákom, kde personál žiadajú o zvýšenú pozornosť, a to hlavne v oblastiach, na ktoré upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva SR:

  • Umývať si ruky často mydlom a teplou vodou, najmenej pod dobru 20 sekúnd. Ak nie je k dispozícii mydlo a voda, treba použiť dezinfekčný prostriedok na ruky na báze alkoholu
  • Pri kýchaní a kašľaní si vždy zakryte ústa ohnutým lakťom alebo jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju zlikvidujte
  • Nedotýkajte sa očí, úst a nosa neumytými rukami
  • Vyhýbať sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky
  • Snažte sa dodržiavať vzdialenosť najmenej jeden meter medzi vami a kýmkoľvek kto kašle alebo kýcha
  • Ak ste chorý, zostaňte doma a telefonicky kontaktujte svojho ošetrujúceho lekára, ktorý určí ďalší postup liečby
  • Dezinfikujte povrchy a kľučky dezinfekčnými prostriedkami s obsahom chlóru či jódu
  • Myslite na to, že choroboplodné zárodky môžu byť na tlačidlách zvončekov, na vodovodných batériách, na nákupných vozíkoch a iných predmetoch, ktoré bežne používate

Pribudli informačné letáky

„Na základe uvedeného sme nájomcov vyzvali, aby pristúpili k pravidelnej a častej dezinfekcii spomínaných plôch – madlá na dverách do predajne, pulty, držadlá na nákupných vozíkoch a iných predmetoch, ktorých sa zákazníci často dotýkajú. A to účinnými dezinfekčnými prostriedkami,“ podotkla Krnáčová so slovami, že výzva bola rovnako mailovou komunikáciou poslaná na kompetentné osoby našich nájomcov.

Ako spomenula, informačné letáky tiež vytvorili aj pre návštevníkov, ktoré sú umiestnené v informačných paneloch pri vstupoch do centra a v priestoroch food courtu. „Odporúčania a infografika vychádza z odborných materiálov Svetovej zdravotníckej organizácie, Úradu verejného zdravotníctva SR a RÚVZ,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM