Správy

Koronavírus opäť aj v Banskobystrickom kraji: Odkiaľ sú nové prípady?

Počet nakazených novým koronavírusom opäť stúpol. Nové prípady sa vyskytli aj v dvoch okresoch Banskobystrického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus opäť aj v Banskobystrickom kraji: Odkiaľ sú nové prípady?
31
Galéria
Zdroj: TASR

V pondelok (10. 8.) na Slovensku pribudlo 16 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 2615 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Doposiaľ sa vykonalo 280 980 testov, pričom počas pondelka laboratóriá otestovali 1454 vzoriek. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1874 ľudí, v pondelok pribudli ôsmi noví vyliečení pacienti.

Nové prípady koronavírusu boli odhalené aj v Banskobystrickom kraji. Ide o ženu a muža z okresu Žiar nad Hronom a muža z okresu Žarnovica.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na sociálnej sieti priblížilo, že pozitívny test malo deväť mužov a sedem žien vo veku od 19 do 83 rokov, okrem spomínaných okresov v Banskobystrickom kraji aj v okresoch Bánovce nad Bebravou (4), Prievidza (3), Bratislava (2), Košice (1), Kysucké Nové Mesto (1), Prievidza (1) a Partizánske (1).

V nemocniciach je hospitalizovaných 41 pacientov. Z nich má podľa MZ potvrdené ochorenie 31 ľudí. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú dvaja.

Počas pondelka nepribudlo žiadne úmrtie pacienta na nový koronavírus. Slovensko tak stále eviduje 31 úmrtí. Na Slovensku je aktuálne 710 aktívnych prípadov.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM