Jakub Forgács Samospráva

Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažila Bystrica od roku 1990?

Komunálne voľby sa už blížia. Tak ako každé štyri roky, aj tento rok si budeme voliť primátora nášho mesta. K volebným urnám sa vydáme v sobotu 15. novembra. Akých primátorov sme už doteraz zažili? Pripomeňte si to spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažila Bystrica od roku 1990?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Toto je prehľad primátorov v Banskej Bystrici od roku 1990. V tomto roku bol za šéfa nášho mesta zvolený Stanislav Mika, ktorý riadil mesto do roku 1994, keď ho na poste prvého muža mesta vystriedal Igor Presperín. Ten si kreslo banskobystrického primátora udržal tiež len jedno volebné obdobie.

V roku 1998 prišla teda ďalšia zmena. Vedeniu nášho mesta sa po voľbách upísal Ján Králik, ktorý Banskej Bystrici šéfoval až do roku 2006. Vo voľbách vtedy zvíťazil Ivan Saktor, ktorý úradoval do 2010, keď ho nahradil súčasný primátor mesta Peter Gogola. Ten kandiduje opäť. Chce tak vo funkcii vydržať ďalšie volebné obdobie.

Okrem súčasného primátora Petra Gogolu kandidujú aj Pavol Bielik, generálny riaditeľ Kúpeľov Brusno Štefan Hrčka, riaditeľ detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko, mediátor Ľubomír Piterka, manažérka Janka Slaná, režisér ,scenárista, manažér Igor Šimeg, dôchodkyňa Jarmila Výrostková, podnikateľ Pavel Čupka, riaditeľ spoločnosti Ľubomír Hadvičák, manažér Miroslav Ivan, vysokoškolský pedagóg Marian Korytiak, stavebný inžinier Peter Lačný, advokát Peter Múkera a znalec lesníctva Jozef Sásik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM