Správy

Kiska vymenoval 15 sudcov bez časového obmedzenia. Nová posila aj na bystrickom súde

Dekréty o vymenovaní si prevzali sudcovia, ktorí budú pôsobiť zväčša na okresných súdoch. Kto to bude v Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Kiska vymenoval 15 sudcov bez časového obmedzenia. Nová posila aj na bystrickom súde
5
Galéria
Zdroj: TASR

Prezident SR Andrej Kiska v utorok vymenoval do funkcie 15 nových sudcov bez časového obmedzenia. Dekréty o vymenovaní si prevzali sudcovia, ktorí budú pôsobiť zväčša na okresných súdoch. Nové posily pribudli aj na Krajskom súde v Bratislave a Košiciach.

Okresný súd v Banskej Bystrici získal tiež novú posilu. Stala sa ňou Soňa Sura.

Prezident novým sudcom zablahoželal a pripomenul im, že s ich rozhodnutiami sa budú spájať vysoké očakávania, pretože Slovensko stále trpí krízou dôvery ľudí v spravodlivosť. „Očakávam, a nielen ja, ale predovšetkým naši občania, že vaše budúce rozhodnutia budú zákonné, ťažko spochybniteľné a spravodlivé. Že budú čitateľné, zrozumiteľné, a v rovnakej a podobnej situácii aj predvídateľné. A možno aj niekedy odvážne, ak si to významné okolnosti alebo verejný záujem vyžadujú. Očakávania sa budú spájať aj s vašou schopnosťou a pripravenosťou vecne, slušne a trpezlivo komunikovať s verejnosťou,“ uviedol.

Na slávnostnom odovzdávaní v Prezidentskom paláci sa zúčastnili aj minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd), predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková a predsedníčka Najvyššieho súdu SR Daniela Švecová.

V OBRAZOCH: Andrej Kiska vymenoval sudcov bez časového obmedzenia
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM