Jakub Forgács Správy

Kiska na stretnutí v Bystrici: Určite som tu v pozícii prezidenta poslednýkrát

Pod Urpínom sa ukázal slovenský prezident. Andrej Kiska a Ján Nosko bilancovali na radnici vzájomnú spoluprácu.

Ilustračný obrázok k článku Kiska na stretnutí v Bystrici: Určite som tu v pozícii prezidenta poslednýkrát
6
Galéria
Zdroj: Facebook Jána Noska

Za sympatickú označil banskobystrický primátor Ján Nosko rozlúčkovú návštevu s prezidentom SR Andrejom Kiskom, ktorý v pondelok navštívil Banskú Bystricu a po tom, ako sa stretol s vedením Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), si to cez Námestie SNP namieril do historickej radnice na stretnutie s vedením mesta pod Urpínom.

„Je to sympatické. Každý ústavný činiteľ by sa mal pri ukončení svojho mandátu stretnúť so samosprávami, jej obyvateľmi, povedať aj to svoje videnie sveta a možno aj svoju pozíciu do budúcnosti,“ reagoval Nosko pre médiá.

Pondelňajšie stretnutie vníma ako bilancovanie vzájomnej spolupráce. „My sme sa vždy snažili pána prezidenta informovať o tom, aké sú problémy samosprávy, kde vidíme možnosti, kde prezident môže uplatniť svoju funkciu a kde vie nájsť mediálny a komunikačný priestor pre problémy samospráv, ktorých v poslednom období nebolo málo,“ konštatoval Nosko, ktorý prezidentovi poďakoval a informoval ho aj o novinkách, ktoré samosprávy v rámci K8 považujú za kľúčové.

Podľa Kisku je BBSK iný, jeho problémy sú podstatne ťažšie a náročnejšie než napríklad v porovnaní s Nitrianskym samosprávnym krajom.

„Áno, toto je moje rozlúčkové turné, určite som tu v pozícii prezidenta poslednýkrát,“ poznamenal Kiska, ktorý podvečer absolvoval diskusiu s osobnosťami BBSK.

V OBRAZOCH: Kiska počas "rozlúčkového turné" ocenil aktívnu politiku BBSK
6
Galéria
Zdroj: FB BBSK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM