Jakub Forgács Rôzne Rôzne

Keď na vás prídu nákupné chúťky: Päť zaujímavých obchodov, ktoré môžete nájsť v Bystrici

Kto by to už nepoznal. Takpovediac nákupné chúťky občas prídu na každého. A vtedy nastane čas vyraziť si do obchodov. V Banskej Bystrici sa dajú nájsť pritom aj rôzne zaujímavé predajne. Pozrite si päť z nich, ktoré zaujali nás.

Ilustračný obrázok k článku Keď na vás prídu nákupné chúťky: Päť zaujímavých obchodov, ktoré môžete nájsť v Bystrici
32
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Hokejovým fanúšikom

Pokiaľ fandíte hokeju a našim baranom, určite ste zaregistrovali novinku. V priestoroch banskobystrického zimného štadióna otvorili iba pred pár dňami, 27. novembra, kamenný Fan shop HC' 05 Banská Bystrica, ktorý je otvorený vždy dve hodiny pred a počas každého domáceho zápasu. Mimo otváracích hodín môžu záujemcovia využiť nakupovanie v online obchode.

„V obchode ponúkame čisto reklamné oblečenie, fan dresy a reklamné upomienkové predmety pre fanúšikov baranov. Od otvorenia obchodu je najväčší záujem o dres Michala Handzuša, o zimné čiapky s brmbolcom a o šály s logom klubu. Zaujímavosťou je, že momentálne je k dispozícii zberateľská záležitosť – pletený šal k desiatemu výročiu klubu, na ktorom sú vypletené všetky úspechy klubu za posledných desať rokov,“ povedal Atilla Béreš, marketingový a obchodný manažér bystrického hokejového klubu.

Na Halloween aj rozlúčku so slobodou

Chystáte rozlúčku so slobodou, svadbu alebo narodeninovú oslavu? Potom by ste nemali prehliadnuť Fun Shop na Kapitulskej ulici. Ten funguje v našom meste už vyše roka, od 18. novembra 2014. Zaujímavý je tým, že ponúka najrôznejší sortiment produktov nielen na dôležité životné udalosti, ale aj Mikuláša, Vianoce, Halloween či karnevaly, no celoročne v ňom predávajú aj ohňostroje a pyrotechniku.

„Je to talianske know-how, fungujeme formou franšízy – licenčne. Takýto obchod nájdete napríklad v Miláne. Majiteľ súhlasil s tým, že máme vlastné logo, ale pod ním je názov obchodu, ktorý má tradíciu od 68. roku,“ vysvetlila majiteľka Jaroslava Lauková, ktorá vedie obchod spolu s manželom. „Veľmi dobre sa nám osvedčil napríklad Halloween, keďže u nás ľudia kúpia aj latexové masky, aké nikde inde v kamennej predajni nekúpia, ale tiež rôzne veci na vtipy a triky,“ dodala.

Hry od výmyslu sveta

Radi sa hráte a potrebujete nejakú novú spoločenskú či inú hru do zbierky? Potom by ste mali navštíviť obchod iHrysko.sk na Hornej Striebornej, ktoré je otvorené od 10. októbra 2012. Okrem nespočetného množstva hier v ňom nakúpite aj veci z produktov bratislavského obchodu Hravý svet, kreatívne veci ako presýpacie piesky, drevené 3D puzzle, solárne, motorické a magnetické veci.

„Najpredávanejšie sú párty hry, ktoré sa dajú rýchlo naučiť,“ povedal Juraj Štrba, ktorý má na starosti bystrickú predajňu. Podľa jeho slov ľudia stále nepoznajú rozmanitosť sveta hier a často majú predstavu, že existujú hry ako karty či človeče, no pritom je spektrum oveľa širšie. „Grafická stránka a mechanizmy hier sú oveľa ďalej, riadia ich často rôzne aplikácie a podobne a zaberajú všetky možné svety,“ pokračoval. Ako dodal, každý utorok a štvrtok o 18:00 majú „hravé večery“, kam si môže prísť hocikto zahrať hry za dobrovoľné vstupné. K dispozícií sú stovky hier všetkých obtiažností a zamestnanci obchodu ich zákazníkov aj naučia.

Pečivo priamo od študentov

Keď dostanete pri prechádzke centrom Banskej Bystrice hlad, môžete navštíviť školskú predajňu SOŠ Pod Bánošom na Dolnej ulici, ktorá funguje už mnoho rokov. Zaujímavá je tým, že všetko pečivo či zákusky, čo v nej kúpite, pečú a vyrábajú priamo žiaci spomínanej školy. Študenti odboru marketing, ktorý už na škole končí, chodili do predajne aj predávať.

„Najobľúbenejší z pečiva je zemiakový chlieb a doplnkové chleby, špeciálne výživové – ražne, špaldové… Z pečiva jednoznačne vedú pochúťkové koláče s rôznymi náplňami ako tvaroh, lekvár, mak, čokoláda…,“ povedala vedúca predajne Darina Dudeková so slovami, že mávajú aj objednávky na zákusky na Vianoce či na akcie ako stužkové, svadby, výročia alebo podnikové slávnosti.

S príchuťou Ruska

Ak sa prejdete po Hornej ulici, určite by ste nemali minúť obchod Bábuška s ruskou prírodnou kozmetikou a medicínou, ktorý u nás funguje od októbra 2012. Okrem spomínaných produktov v ňom kúpite aj doplnky výživy, čaje či napríklad aj cédrovú kašičku. Produkty v obchode sú dovážané z Ruska a Ukrajiny, sú typické práve pre tieto končiny a u nás ich bežne nezoženieme.

„Medzi zákazníkmi sú najviac obľúbené Mumio tabletky na imunitu a zápaly, ktoré sú z Ruska a nikde inde ich nezoženiete. Sú prírodné a vznikajú hnilobným procesom rastlín a živočíchov. Toto je u nás top produkt číslo jedna. Veľa ľudí ho už aj u nás pozná. Ďalej je to prípravok Befungin z hríbu čaga, ktorý rastie na breze na Sibíri,“ povedala majiteľka obchodu Katarína Pittnerová, ktorá dodala, že práve breza je symbolom Ruska.

Čítajte tiež:

Bystrický Tuzex, luxus na ktorý mnohí spomínajú: Pamätáte ešte, od koho ste kupovali bony?

Zelovoc na Hornej či Ryba… 5 legendárnych obchodov zo socíku, ktoré sme navštevovali v Bystrici

OBRAZOM: Aj takéto obchody môžete nájsť v Bystrici
32
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM