Jakub Forgács Kultúra

Kde v Bystrici si po náročnom týždni zresetovať hlavu? PREHĽAD akcií, kam vyraziť za zábavou

Ak hľadáte, kde by ste trávili voľné dni nadchádzajúceho víkendu, nemusíte cestovať ďaleko. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo Banskej Bystrici a blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Kde v Bystrici si po náročnom týždni zresetovať hlavu? PREHĽAD akcií, kam vyraziť za zábavou
Zdroj: Dnes24.sk

KONCERTY:

  • Sobota 20:00 Klub 77 – BYSTRICA HRÁ AC/DC – Špeciálny koncert (nielen) banskobystrických muzikantov pri príležitosti smutného výročia smrti speváka legendárnej skupiny AC/DC – Bona Scotta (R.I.P. – 19. 2. 1980). Účasť potvrdili Rock Reunion, VZNCH, JB, Sunity, Black Jack

PÁRTY:

  • Sobota Ministry of Fun – NIGHTS BY ABSOLUT – Dj Toky and Matthew Sax, Bidlo aka Dj Aqua and Dj Izzy

VÝSTAVY:

  • Sobota Štátna vedecká knižnica – SVETOZÁR STRAČINA – Výstava pri príležitosti 75. výročia narodenia významného predstaviteľa filmovej a scénickej hudby, zberateľa ľudovej hudby a folkloristu.
  • Sobota a nedeľa Múzeum SNP – VÍŤAZSTVO – Pri príležitosti 70. výročia SNP a blížiaceho sa 70. výročia oslobodenia a ukončenia Druhej svetovej vojny, Múzeum SNP v Banskej Bystrici spolupráci s Ústredným múzeom Veľkej vlasteneckej vojny 1941–45 v Moskve a Ústredným múzeom ozbrojených síl v Moskve pripravilo dokumentárnu výstavu s názvom „Víťazstvo“.
  • Sobota a nedeľa Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – ČO JE V NÁS XI. – 11. ročník výstavy s názvom Čo je v nás. Tohtoročnú prehliadku tvorivosti odsúdených dopĺňajú fotografie pracovníka Ústavu na výkon trestu a odňatia slobody Petra Trepáča, ktorý sa popri svojej práci psychológa venuje aj dokumentárnej fotografii.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – „PRVÝ ČLOVEK BOL UMELEC“ – Výstava je výstupom programu umeleckých rezidencií, ktorý je realizovaný v priebehu roka 2014 v Stredos­lovenskej galérii.
  • Nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – KRÁSY KRASU – Najväčšie krasové územie v strednej Európe s početnými jaskyňami, fascinujúcimi povrchovými krasovými útvarmi, pestrou faunou a bohatým suchomilným rastlinstvom predstaví najnovšia prírodovedná výstava v Tihányiovskom kaštieli v Radvani.

PRE DETI:

  • Sobota 16:00 Divadlo pod Balkónom – POŠTÁR VINCO – Veselý poštár Vinco na svojom poštárskom bicykli fičí každý deň s brašňou plnou listov a vždy stretne niekoho zaujímavého. Nečudo,že mu občas príde do cesty aj nejaké čudo. Stretol sa aj s medveďom Mišom, aj s trpaslíkom Gregorom, ale aj s bosorkou Barborkou. Pretože je aj muzikant, tak je s ním vždy veselo .Príďte sa presvedčiť ,aj keby sa vám nechcelo.
  • Nedeľa 9:00 Tihányiovský kaštieľ – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI v Tihányiovskom kaštieli – Vytvor si originálnu magnetku! – Na výrobu veselej originálnej magnetky použijete pestré farby a časti starých hliníkových plechoviek. Dáte im tak druhú šancu na niečo poslúžiť. Zistíte aj niečo o tomto materiáli, ako sa vyrába, na čo sa používa a ako sa zbiera a recykluje.
  • Nedeľa 13:00 Thurzov dom – Stredoslovenké múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI v Thurzovom dome – Kraslice – voskovanie – Prineste si vyfúknuté vajíčka a spoločne ich vyzdobíte tradičnou technikou nanášania vosku.
  • Nedeľa 16:00 Divadlo pod Balkónom – AKO VAJCE ZMÚDRELO – Zábavné činoherno – bábkové interaktívne predstavenie pre malých aj veľkých. Určite cestou stretnete aj jedno zvedavé a smelé Vajce, ktoré sa k nám chystá tiež.

INÉ AKCIE:

  • Sobota 9:00 Misijný dom – KOMUNITNÁ ZBIERKA A ZÓNA BEZ PEŇAZÍ – Ľudia môžu priniesť čisté oblečenie, hračky, obuv, školské pomôcky, vybavenie domácnosti: nábytok, koberce, funkčné elektrické spotrebiče, hrnce či záclony a odniesť si odtiaľ to, čo sa im páči.
  • Nedeľa 14:00 Námestie SNP – POTULKY MESTOM – JÁN THURZO – Marcové Potulky mestom sú venované jednému z najvýznamnejších obchodníkov svojej doby – Jánovi Thurzovi. Dozviete sa o tom, prečo prišiel do Banskej Bystrice, čo ho sem viedlo a aký vzťah si k nej vybudoval.

ŠPORTY:

  • Nedeľa 9:00 ZŠ Sama Cambela v Slovenskej Ľupči – ZÁVEREČNÉ KOLO 1. SLOVENSKEJ LIGY ŽIEN VO FLORBALE – Naše florbalistky majú prvenstvo vo svojich rukách, v neúplnej tabuľke ich čaká otvárací dohrávaný zápas s Trenčínom a v poslednom zápase celej ligy si zmerajú sily s družstvom z Partizánskeho. Bystričanky majú už medailu istú, ak však vyhrajú obidva svoje zápasy, vyhrajú aj celú ligu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM