Jakub Forgács Rôzne

Jeho predchodca jazdil na dvoch kolesách rád: Aký má vzťah k bicyklovaniu primátor Nosko?

Predošlý banskobystrický primátor Peter Gogla mal k bicyklovaniu blízku. Zapájal sa tiež do obľúbeného projektu Do práce na bicykli, ktorý sa v posledných rokoch konal aj v našom meste. Bystrici však už niekoľko mesiacov šéfuje Ján Nosko a my sme preto boli zvedaví, aký vzťah má k bicyklovaniu on.

Ilustračný obrázok k článku Jeho predchodca jazdil na dvoch kolesách rád: Aký má vzťah k bicyklovaniu primátor Nosko?
Zdroj: TASR

„Bicyklovanie ako šport mám veľmi rád a pokiaľ mi to čas dovolí, vyberiem sa so svojou manželkou a synom na cykloturistiku. Najdlhšia trasa, ktorú som prešiel, bola dlhá približne 70 kilometrov,“ prezradil pre Bystrica 24 primátor Ján Nosko. Ako poznamenal, nie je cyklistický pretekár, skôr rekreačný športovec, a tento druh športu vníma ako dobrú príležitosť na oddych a relax.

Napriek tomu, na bicykel nesadá pravidelne. „Viac sa venujem behu, mám za sebou už niekoľko polmaratónov a tento rok by som sa chcel tiež na viacerých zúčastniť,“ ozrejmil s tým, že keď bude príležitosť, tak samozrejme prevetrá aj bicykel.

Odporúčania na najzaujímavejšie cyklotrasy v okolí Bystričanom radšej nedáva. „Keďže nie som vášnivým cyklistom, tak by sa im moje odporúčanie nemuseli vyplatiť,“ povedal s úsmevom Nosko, ktorý sa podľa vlastných slov zatiaľ pri bicyklovaní vyvaroval pádom aj zraneniam.

Aj tento rok sa v meste uskutoční projekt Do práce na bicykli, ktorý s obľubou absolvoval aj predošlý primátor Peter Gogola. „Rád by som sa do neho zapojil tiež, ale nie je to možné, časovo by som potom nestíhal aktivity spojené s mojou prácou,“ vysvetlil Nosko. Ako dodal, hoci to presne nerátal, býva neďaleko námestia, takže to má peši do práce asi 10 minút. Bicyklom by to teda zvládal ešte skôr.

„Do práce tento dopravný prostriedok nevyužívam z dôvodu, že vozím každé ráno svoju zdravotne postihnutú dcérku do domova sociálnych služieb,“ objasnil primátor, ktorý cyklodopravu a budovanie nových cyklotrás označil za jednou z priorít volebného obdobia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM