Jakub Forgács Rôzne

Do práce na bicykli vyrazil aj Gogola: Kde najradšej šliape do pedálov?

Medzi Bystričanmi, ktorí sa aj tento rok vydajú do práce na bicykli, už tradične nechýba ani primátor Banskej Bystrice. Zisťovali sme, aký má Peter Gogola vzťah k bicyklovaniu, no nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Do práce na bicykli vyrazil aj Gogola: Kde najradšej šliape do pedálov?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci tretieho ročníka projektu Do práce na bicykli si počas mája zmeria sily 59 bystrických tímov medzi sebou, ale aj na národnej úrovni. Tak ako minulý rok, aj v roku 2014 sa do súťaže zapojil i primátor mesta Peter Gogola, ktorý bude jazdiť za tím mestského úradu, a tak sme sa ho rozhodli trochu vyspovedať.

„Bicykel je ideálny dopravný prostriedok. Najviac som si ho užil na materskej dovolenke, keď mali Peťo a Paľko dva – tri roky. Namontoval som detskú sedačku na rám aj na nosič a vozil som svoje dvojičky nie v kočíku, ale na bicykli,“ prezradil primátor, ktorý tak najazdili v chotári obce, kde žijú jeho rodičia, stovky kilometrov. Ako pokračoval, na bicykli zvykne jazdiť vo voľnom čase, najčastejšie cez víkendy a spravidla sám. „Jazdím po meste, niekedy cez Majer smerom do Šalkovej, prípadne cez Podlavice do Tajova,“ doplnil.

Súťaž odštartovala začiatkom mája, a tak sme sa ho spýtali aj na to, ako hodnotí svoju kondíciu po zime. „Trochu padla, lebo na bežkách som bol dokopy trikrát (hanba, ale čo už, keď nie je sneh). Bicykel som vytiahol už začiatkom apríla, no veľa toho zatiaľ najazdené nemám,“ povedal Gogola, ktorý si v súťaži veľké ciele nakladie. „Môj osobný cieľ vystihuje známe heslo "Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa“," spomenul.

V rámci súťaže Do práce na bicykli má podľa svojich slov ambíciu využiť bicykel na cestu do práce vždy, keď mu to počasie a jeho program dovolí. Ako uviedol, na bicykli zvykne jazdiť do práce aj mimo súťaže. „Je to pre mňa skvelý spôsob, ako kontrolovať stav miestnych komunikacií a chodníkov. Okrem toho môžem sledovať činnosť mestských policajtov,“ prezradil primátor. Ako doplnil, opäť sa chystá dať si s mestskou policajnou cyklohliadkou jednu smenu, alebo aspoň polovičku z nej. „Je to veľmi náročná služba, najmä na zadok,“ dodal s úsmevom Gogola.

Primátor Banskej Bystrice Peter Gogola na bicykli
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM