Jakub Forgács Správy

Jedinečný zážitok v uliciach nočnej Bystrice. Aj takto môžete spoznávať naše mesto, FOTO

Nočné prehliadky históriou mesta sú už v plnom prúde. Čo všetko ponúkajú návštevníkom?

Ilustračný obrázok k článku Jedinečný zážitok v uliciach nočnej Bystrice. Aj takto môžete spoznávať naše mesto, FOTO
32
Galéria
Zdroj: OOCR Stredné Slovensko

Nočné prehliadky históriou mesta sú interaktívne divadelno-šermiarske vystúpenia, ktoré priblížia návštevníkom známe i menej známe udalosti a predstavia osobnosti Banskej Bystrice z novšej i dávnejšej minulosti. „Účastníci prehliadky putujú mestom a spoznávajú rôzne pamätihodnosti. Vo viacerých prípadoch sa dostanú aj do priestorov, ktoré nie sú bežne sprístupnené,“ informuje Ján Nosko, predseda predstavenstva OOCR Stredné Slovensko.

Nočné prehliadky mesta sú spojené s odborným výkladom a doplnené predovšetkým vynikajúcimi hereckými a inými umeleckými výkonmi šermiarskych skupín. „Toto obohatenie divadelnými scénkami vtiahne účastníkov ešte o čosi viac do dávnej minulosti, pomôže im bližšie si predstaviť konkrétnu osobnosť alebo udalosť spojenú s históriou daného miesta. Prehliadky sú tak pre mnohých skvelým večerným zážitkom,“ približuje Dominika Moravčíková, destinačný koordinátor OOCR Stredné Slovensko.

Celkový zážitok z prehliadky umocňuje večerná a v prípade veľkých okruhov až nočná atmosféra mesta. Tvorba programu prebieha v spolupráci so šikovnými hercami z kompánie historicko-scénického šermu a sokoliarstva Vir Fortis zo Zvolena a zo spolku veselých šermiarov Cassanova z Banskej Bystrice.

Prehliadky sa môžete počas leta zúčastniť každý utorok, kedy sú naplánované malé okruhy, v trvaní približne 1,30h. Okrem malých okruhov sa v auguste uskutočnia aj 2 veľké okruhy, z ktorých každý trvá 2 hodiny. Začiatok nočnej prehliadky je vždy pred Radnicou (Nám. SNP 1, Banská Bystrica). Vstupenky sú k dispozícii v Informačnom centre alebo na mieste pred začiatkom podujatia.

V OBRAZOCH: Nočné prehliadky históriou mesta sú už v plnom prúde
32
Galéria
Zdroj: OOCR Stredné Slovensko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM