Kultúra

Jedinečný FESTIVAL spojí osobnosti: Na Bednárika prídu spomínať Hůlka, Labuda aj Sklovská

Umelci a návštevníci si na podujatí pripomenú desiate výročie úmrtia režisérskej i hereckej legendy a zároveň oslávia 80. narodeniny českého klarinetistu, saxofonistu, skladateľa a dirigenta Felixa Slováčka.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečný FESTIVAL spojí osobnosti: Na Bednárika prídu spomínať Hůlka, Labuda aj Sklovská
Zdroj: TASR/František Kolář

Kúpele Brusno sa vždy na jeden letný víkend stávajú miestom stretnutí muzikálových tvorcov, režisérov, interpretov a divákov z celého Slovenska. Spája ich Muzikálový festival Jozefa Bednárika, ktorý sa tento rok uskutoční 18. a 19. augusta. Umelci a návštevníci si na podujatí pripomenú desiate výročie úmrtia režisérskej i hereckej legendy a zároveň oslávia 80. narodeniny českého klarinetistu, saxofonistu, skladateľa a dirigenta Felixa Slováčka. TASR o tom v pondelok informoval organizátor Ján Kubiš.

„Festival si počas predchádzajúcich ročníkov vytvoril kredit hudobného sviatku. Miesta, kde sa schádzajú milovníci muzikálových melódií z celej krajiny i zahraničia. Aj na tento, už 16. ročník prídu mnohé rešpektované osobnosti, ktoré podujatiu dodajú punc najvyššej exkluzivity,“ konštatoval Kubiš s tým, že práve milovníci muzikálových a filmových melódií vytvárajú nezameniteľnú atmosféru na festivalovej Terase muzikálovej slávy Jozefa Bednárika.

Viac o tom, aké všetky osobnosti prídu spomínať na Jozefa Bednárika, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM