Aktualizované Hokej

Je rozhodnuté: Tréner Országh v Bystrici po zisku 2 titulov končí, mieri do Slovana

Novým šéftrénerom hokejistov Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stal Vladimír Országh.

Ilustračný obrázok k článku Je rozhodnuté: Tréner Országh v Bystrici po zisku 2 titulov končí, mieri do Slovana
4
Galéria
Zdroj: TASR

Dohady sa stali skutočnosťou. Novým šéftrénerom hokejistov Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stal Vladimír Országh. V stredu o tom na tlačovej konferencii v Bratislave informoval výkonný viceprezident klubu Juraj Široký ml.

Országh Vo funkcii nahradí Bielorusa Eduarda Zankoveca, ktorý v priebehu uplynulej sezóny vymenil Čecha Miloša Říhu. So Zankovcom bol Slovan dohodnutý aj na pôsobení v ďalšej sezóne, ale jeho podpis na zmluve chýbal. Predĺženie spolupráce inicioval generálny manažér klubu Patrik Ziman, ten však v pondelok skončil vo funkcii. Voľba tak padla na Országha. „Som rád, že môžeme Vlada Országha privítať v Slovane,“ uviedol Široký ml. Kto ho nastúpi na Zimanov post Široký ml, ešte neprezradil: „Hľadáme ho.“

Országh sa do Slovana vracia po troch rokoch. V sezóne 2014/2015 pôsobil v Bratislave ako asistent trénera pri Rostislavovi Čadovi a neskôr Petrim Matikainenovi.

Štyridsaťjedenročný tréner v uplynulých troch sezónach viedol Banskú Bystricu. V dvoch predchádzajúcich ročníkoch doviedol „baranov“ k triumfu v slovenskej Tipsport Lige. Majster sveta z Göteborgu pôsobí aj ako asistent šéftrénera Craiga Ramsayho pri národnom tíme.

V OBRAZOCH: Vladimír Országh
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM