Jakub Forgács Krimi

Išlo mu o život: Vydesený psík sa ocitol na úzkej kryhe v ľadovom Hrone

Zažíval hrozné chvíle a išlo mu o život. Štvornohý chlpáč by bez ľudskej pomoci zrejme nemal šancu na prežitie. Keď mestskí policajti uvideli na ľadovej kryhe v Hrone psíka, konali. Na mieste prebehla záchranná akcia.

Ilustračný obrázok k článku Išlo mu o život: Vydesený psík sa ocitol na úzkej kryhe v ľadovom Hrone
Zdroj: Policajný zbor SR

Na rieke Hron v Banskej Bystrici prebehla záchranná akcia, na ktorú budú dlho pamätať. V akcii boli mestskí policajti, tí sa snažili zachrániť z ľadovej rieky psíka. „O záchranu psa išlo aj vo štvrtok, krátko po 9:00 ráno. Príslušníci mestskej polície pomáhali psíkovi, ktorý sa ocitol na úzkej ľadovej kryhe v rieke Hron pri zimnom štadióne na Hronskom predmestí,“ uviedla hovorkyňa Mestskej polície Banská Bystrica Marianna Belancová.

„Bez pomoci príslušníkov mestskej polície by tento psík nemal šancu na prežitie. Pri tejto záchrannej akcii poskytol súčinnosť pracovník mestského úradu zodpovedný za odchyt zvierat v meste, ktorý zažíval nebezpečné situácie pri vytiahnutí psa na breh,“ pokračovala hovorkyňa.

„Nebolo možné zistiť, ako sa na túto kryhu ľadu psík dostal, pretože z jednej strany bol vysoký múr a naokolo hlboká ľadová voda. Taktiež nebol zistený ani majiteľ psa,“ povedala Belancová so slovami, že z toho dôvodu bol prevezený do Karanténnej stanice mesta Banská Bystrica vo Zvolene, kde je o neho postarané. Psík bude určený na adopciu.

Čítajte tiež:

Keď to bystrickí policajti začuli, hneď konali: Nebyť ich pohotovej reakcie, mohlo to dopadnúť horšie FOTO

FOTO: Záchrana psíka z ľadovej kryhy v Hrone
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM