Stanislav Černák Rôzne

Hromadná jazda pútala pozornosť: Po R1 naraz prešlo až 400 motorkárov

Približne 400 jazdcov na motocykloch vyrazilo v sobotu o 15.hodine zo Zvolena po ceste R1 do Banskej Bystrice, pokračovali smerom na Harmanec a horský priechod Šturec. Išlo o 10. ročník spomienkovej jazdy za zosnulých motorkárov.

Ilustračný obrázok k článku Hromadná jazda pútala pozornosť: Po R1 naraz prešlo až 400 motorkárov
Zdroj: TASR

Na horskom priechode si účastníci jazdy pripomenuli zosnulých motorkárov zapálením sviečky a minútou burácania motorov. „Týmto podujatím chceme upozorniť vodičov všetkých motorových vozidiel, aby si motorkárov na cestách viac všímali a boli k nim ohľaduplnejší. Počet motocyklov a skútrov na slovenských cestách rastie a s ním aj riziko nehôd. Samotné rozmery motocykla uvádzajú jeho vodiča do nevýhody, pretože je v premávke ľahko prehliadnuteľný najmä spredu. V prípade nehody nemá vodič motocykla, na rozdiel od vodiča automobilu, k dispozícii takmer žiadnu pasívnu bezpečnosť. Preto prichádzame s novou bezpečnostnou kampaňou Pozri dvakrát, zachrániš život,“ povedal spoluorganizátor spomienkovej jazdy Peter Fischer.

Na bezpečnosť motocyklovej kolóny dohliadali policajti. Motorkári jazdili iba v pravom pruhu a pohybovali sa rýchlosťou maximálne 80 kilometrov za hodinu. Na vrchole Šturca sa rozišli.

Jubilejná spomienková jazda: Okolo 400 motorkárov si uctilo zosnulých kolegov
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM