Jakub Forgács Správy

Horúčavy priam lákajú na kúpalisko: Aké sú CENY na tom bystrickom? VIDEO a FOTO

Chystáte sa víkendovať na plážovom kúpalisku? Boli sme sa pozrieť na to, ako to tam vyzerá a za koľko si kúpite langoš či kofolu.

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy priam lákajú na kúpalisko: Aké sú CENY na tom bystrickom? VIDEO a FOTO
22
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Bystrické plážové kúpalisko otvorilo svoje brány už pred takmer dvomi týždňami. Pozitívnou správou je, že ceny vstupného oproti minulému roku nestúpli a držia sa na rovnakej úrovni. Na kúpalisko sme sa však vo štvrtok popoludní vybrali aj osobne, aby sme pre vás zachytili atmosféru počas jedného z najhorúcejších dní tohto týždňa.

Napriek tomu, že bol pracovný deň tesne popoludní, na kúpalisko sa už v tomto čase prišli ovlažiť či slniť nielen mnohí Bystričania. Na parkovisku totiž stáli aj autá s ŠPZ-kami zo Zvolena, Žiliny či Bratislavy.

Čo je v prevádzke?

Počas našej návštevy sme vyspovedali aj generálneho riaditeľa Aqualandu Juraja Sninského, ktorý nám o aktuálnej situácii na kúpalisku povedal viac. „V prevádzke sú momentálne medokýšový bazén (21 °C), I-čkový plavecký bazén (26 °C) a detský Z-kový bazén (29 °C),“ uviedol pre spravodajský portál Dnes 24.

„Dnes sme tu mali aj návštevu z hygieny, ktorá nás informovala, že v L-kovom atypickom bazéne, do ktorého ústia šmýkačky a tobogany, sú výsledky vody v poriadku. Podobne aj v dopadovom bazéne, nazývanom „Chobotnica“. Takže očakávame, že nám dajú stanovisko a že najneskôr od piatku budú v prevádzke,“ spomenul Sninský, ktorý poznamenal, že rovnako čakajú aj na rozhodnutie pri dvoch detských bazénoch. Hygienici z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici (RÚVZ BB) totiž zatiaľ nepovolili prevádzku druhej časti kúpaliska.

Poznamenal, že v prevádzke sú už aj atrakcie na jazere ako Aqua Fun Park, wakeboarding a tento rok pribudne aj novinka, škola potápania.

Sninský: Ľudia sú spokojní

Ako ďalej uviedol Sninský, kvôli opatreniam sa pomerne neskoro dozvedeli, ako to bude s kúpaliskami. Aktuálne je už okres Banská Bystrica na Covid automate „zelený“, a tak dôjde k ďalej zmene. „Od soboty už môžeme otvoriť aj južný vstup od plavárne,“ pokračoval Sninský, podľa ktorého tak už kapacita kúpaliska nebude obmedzená.

Z manažérskeho pohľadu hodnotí, že za krátky čas dokázali kúpalisko pripraviť. „Samozrejme, pred týždňom bolo ešte mnoho nedostatkov, ktoré si verejnosť všimla a na sociálnych sieťach miestami aj dosť neslušne komentovala. My sme sa však sústredili hlavne na to, aby sme tie nedostatky odstránili,“ vysvetlil.

„Zatiaľ to personálne zvládame a netvoria sa veľké rady. Včera sme mali návštevnosť 1 200 ľudí, čo je odrazom toho, že ľudia sú spokojní, aj keď, samozrejme, sú nároční,“ dodal Sninský.

Ďalšie aktuálne správy

Za koľko sa najete?

Zmeny sa dotknú aj miest na jedenie. „Rozšírili sme terasy na občerstvenie, kde pribudol aj stánok s hlavným ťahákom – točenou zmrzlinou (2 eur). V prevádzke sú aj hlavné stravovacie strediská Koliba a Rotunda, ku ktorým postupne pribudnú ďalšie strediská s kebabom, ktorý tu nikdy nebol, výrobou pizze, hamburgermi či hot dogmi,“ vymenoval Sninský.

Pozreli sme sa aj na to, ako vyzerajú ceny jedál. V Kolibe si môžete dať napríklad čapovanú kofolu či pivo (0,1 l za 0,4 eur), langoš s cesnakom (1,9 eur), langoš plnený syrom Niva alebo syrom a šunkou (2,9 eur). V Rotunde si z pestrej ponuky jedál môžete pochutiť napríklad na polievke (1,8 eur), hranolkách (1,8 eur), palacinkách s džemom a šľahačkou (3,0 eur), vyprážanom syre (4,0 eur) či buchtách na pare (4,0 eur), no v ponuke nechýba napríklad ani bravčový rezeň (4,0 eur).

Na priloženom videu a vo fotogalérii nájdete zábery z bystrického plážového kúpaliska!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Horúci letný deň na bystrickom plážovom kúpalisku
22
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM