Rôzne

Horehronie počas jarných prázdnin ponúka množstvo zábavy nielen na lyžiarskych svahoch

Tretí týždeň prázdnin otvoril svoje brány a žiaci spolu s rodičmi na strednom Slovensku si môžu užiť pár dni voľna.

Ilustračný obrázok k článku Horehronie počas jarných prázdnin ponúka množstvo zábavy nielen na lyžiarskych svahoch
Zdroj: horehronie.net

Astrovlak vyrazí na svoju záverečnú zimnú jazdu z hlavnej staničky v Čiernom Balogu do Lesníckeho skanzenu Vydrovskej doliny, kde budú mať cestujúci možnosť pozorovať nočnú oblohu pod dozorom odborníkom s profesionálnymi ďalekohľadmi. V priestoroch romantickej horárni čaká na všetkých odborný výklad o oblohe a pozorovaní hviezd.

Remeselné stredy v turisticko-informačnom centre Horehronie v obci Bystrá sa budú tento týždeň niesť v znamení výroby z dreva. Pre všetkých milovníkov remesla budú pripravené drevené prvky na výrobu vlastnej drevenej búdky pre vtáčiky. Stačí prísť do priestorov infocentra a pustiť sa do práce.

Jazda na biku

Športoví nadšenci si tiež prídu na svoje. Adrenalínová jazda na fat e-biku s hrotmi zo Šumiaca až na Kráľovu Hoľu na snehu je výbornou voľbou pre nadšencov cyklistiky, ktorým ani sneh v jazde neprekáža. Do kopca vám pomôže pohon elektrickej baterky a dole si môžete užiť jazdu plnú zážitkov s jedinečnými výhľadmi na krásnu horehronskú prírodu.

Aj v lyžiarskych strediskách bude veselo. Lyžiarske stredisko Mýto Ski & Fun v sobotu 9. marca rozozvučí a do tanca zahrá DJ Maxi. Lyžiari si budú môcť taktiež prezrieť a vyskúšať autá známej nemeckej značky BMW. Na zahriatie bude pre všetkých rodičov a dospelých pripravená ochutnávka destilátov Jelínek.

V Ski Resorte Tále bude aj tento týždeň mimoriadne večerné lyžovanie. Lyžovačku pri umelom osvetlení na kvalitne upravených zjazdovkách si môžete vychutnať utorok 5. marca, piatok 8. marca a v sobotu 9. marca.

„Počas celých jarných prázdnin sme pre turistov pripravili bohatý program. V lyžiarskych strediskách boli pre návštevníkov pripravené sprievodné hudobné programy. Pre nelyžiarov boli k dispozícii remeselné dielne, adrenalínová jazda na fat biku, či výlet zimných astrovlakom. Dúfame, že aj takouto formou, sprievodných a doplnkových programov prilákame do regiónu viac návštevníkov nielen počas prázdnin,“ uviedla Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie.

Zdroj a foto: horehronie.net

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM