Rastislav Búgel Hokej

Hokejový šláger kola: Zápas Nitry s Banskou Bystricou rozhodovali až nájazdy!

51. kolo hokejovej Tipsport extraligy prinieslo zaujímavý súboj druhej Nitry s treťou Banskou Bystricou. V šlágri kola videli diváci vyrovnaný hokej.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový šláger kola: Zápas Nitry s Banskou Bystricou rozhodovali až nájazdy!
Foto: Rastislav Búgel

V 51. kole hokejovej Tipsport extraligy hostila na svojom ľade druhá Nitra tretiu Banskú Bystricu. Viac ako 3000 divákov si pozrelo vyrovnaný zápas plný pekných hokejových momentov.

Hostia vo vedení

Už v úvodných sekundách zápasu sa do skvelej šance dostal Henrich Ručkay obliekajúci dres Nitry. Ten však dokázal iba nastreliť žŕdku súperovej brány. Gólový účet zápasu sa otváral už v siedmej minúte. Odrazený puk pred nitrianskym brankárom Lakosilom doklepával do domácej brány Hudec. Hostia sa tak tešili z tesného vedenia (0:1). V úvodnom dejstve sa ešte zverenci Antonína Stavjaňu snažili upraviť priebežný stav, no do šatní sa odchádzalo za jednogólového vedenia Banskej Bystrice.

Nitra vyrovnala

Hneď v úvode prostrednej časti zápasu sa presadil Nitran Lukáš Novák, ktorý po chybe Lelkeša nezaváhal a dostal puk do bystrickej bránky (1:1). V ďalšom priebehu tretiny sa šance striedali na oboch stranách, no gól nepriniesli.

Rozhodli nájazdy

V 43. minúte stretnutia už Nitrania dvíhali ruky nad hlavu, no po posúdení videorozhodcom gól neplatil. V ďalšom priebehu diváci gól nevideli, ten neprišiel ani v predĺžení. V samostatných nájazdoch sa viac darilo hráčom Banskej Bystrice, keď rozhodujúci nájazd premenil hráč Banskej Bystrice Konečný.

HK Nitra – HC'05 Banská Bystrica 1:2 pp a sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

Gólovo sa presadili: 22. Novák – 7. Hudec, nájazd Konečný.

Stretnutie sledovalo: 3041 divákov

Foto: Rastislav Búgel

Nájazdy: HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica
1
Galéria
HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM