Jakub Forgács Hokej

Hokejisti UMB hostili Gladiátorov z Trenčína: Svojou hrou dokázali, že majú na účasť v prestížnej európskej lige

Univerzita Mateja Bela z Banskej Bystrice dokázala v prípravnom zápase Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL) poraziť gladiátorov z Trenčína. Už od úvodu sa hráči UMB zahryzli do súpera a tak to bolo aj počas celého zápas.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti UMB hostili Gladiátorov z Trenčína: Svojou hrou dokázali, že majú na účasť v prestížnej európskej lige
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvý prípravný zápas Športového klubu UMB – Hockey Team sa začal po úvodnom buli, ktoré hodil prorektor Karol Görner. Hráči univerzity z Banskej Bystrice sa od úvodu zahryzli do súpera a tak kto bolo aj počas celého zápasu. Od začiatku sa tlačili do bránky, stále boli pri puku a čo bolo asi najdôležitejšie, dopredu ich tlačila ambícia ukázať sa, že majú na to stať sa súčasťou ligy. A ukázali to najlepšie ako mohli, víťazstvom nad gladiátormi z Trenčína 6:2.

Zápas mal náboj a hráči oboch tímov ukázali, že liga EUHL má svoju kvalitu a bude len napredovať. Hralo sa vo veľkom tempe celých 60 minút a 455 divákov si prišlo na svoje, videli pekné akcie, pekné góly a takisto zopár hitov pri mantineloch. Výborná organizácia a tiež kvalitný zápas prinesol pozitívne reakcie a hlasy všetkých zúčastnených.

Lukáš Opáth (hlavný tréner ŠK UMB): „Som veľmi rád, že sa tento zápas uskutočnil, pretože nám ukázal, že sme schopní zostaviť univerzitný tím hodný EUHL ligy. Chlapci ukázali, že majú chuť hrať a to je pre mňa ako trénera veľmi dôležité. Zápas sa hral na veľmi vysokej úrovni a diváci si mohli prísť na svoje. Toto je pre nás len začiatok a čaká nás tvrdá práca, na ktorú sme pripravení. Teší ma, že prišiel taký počet divákov. Číslo 455 dokazuje, že Banská Bystrica je hokejové mesto a je tu o šport záujem. Teší ma, že sme tento zápas zvládli či už na ľade, ako aj mimo neho. Na záver chcem poďakovať univerzite Mateja Bela, športovému klubu UMB a mestu Banská Bystrica, že podporujú takýto typ projektu a veria, že náš tím postúpi do ligy EUHL. Projekt má veľkú budúcnosť, dôverujem ľuďom, ktrorí tento projekt spustili a preto chceme byť jeho súčasťou.“

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM