Jakub Forgács Správy Samospráva

HLASUJTE: Primátor chce navrhnúť zákaz hazardu v Bystrici: Aký je váš názor?

V prípade, že prezidentka SR podpíše novelu zákona, chce primátor Nosko urobiť rázny krok. A čo vy? Ste za zákaz hazardu na území mesta?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Primátor chce navrhnúť zákaz hazardu v Bystrici: Aký je váš názor?
Zdroj: TASR/AP

Banskobystrický primátor Ján Nosko je pripravený navrhnúť zákaz hazardu na území mesta Banská Bystrica. Informoval o tom na sociálnej sieti potom, čo Národná rada SR tento týždeň schválila novelu zákona o hazardných hrách, na základe ktorej budú môcť mestské zastupiteľstvá prostredníctvom všeobecne záväzného nariadenia zakázať hazardné hry na území mesta bez predloženia petície.

Herní ubudlo

„V prípade, že prezidentka SR podpíše novelu zákona, poslancom mestského zastupiteľstva (MsZ) predložím návrh o zákaze hazardných hier v Banskej Bystrici. Budem vyzývať aj primátorov a starostov z okolitých miest a obcí, aby bol náš postup v tejto veci spoločný a koordinovaný,“ konštatoval Nosko.

Ako dodal, hoci mali doteraz len minimálne kompetencie rozhodovať o hazarde v meste, napriek tomu s poslancami robili všetko preto, aby nevznikali nové herné prevádzky.

„Vďaka našim aktivitám sa v porovnaní s rokom 2016 dnes v Banskej Bystrici nachádza z pôvodného počtu 37 už len 20 herní a jedno kasíno,“ dodal primátor.

Aký je váš názor?

Nás zaujíma, čo si o tomto návrhu myslíte vy. Ste za zákaz hazardu na území mesta? Vyjadriť sa môžete v ankete pod textom do utorka 6. októbra (12.00 hod.).

Foto: ilustračné

Ste za zákaz hazardu na území mesta?

Nie
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM