Jakub Forgács Kultúra

Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Bystričanov

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Banskej Bystrici zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Bystričanov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

CESTA HORE

18. apríla 2016 o 19:00, Záhrada – CNK

Hľadáte tip na film, ktorý stojí za zhliadnutie? Prichádza Radek Jaroš vo filme o zdolávaní vrcholov Zeme a života s účasťou režiséra.

ČO SA SKRÝVA V DEPOZITE

19. apríla 2016 o 17:00, Matejov dom – Stredoslovenské mú­zeum

Oprášte spolu s historikom, archeológom, numizmatikom a etnografkou rokmi napadaný prach z príbehov ku klenotom zo zbierok Stredoslovenského múzea, ktoré ukrýva depozit.

REGIONÁLNY FESTIVAL JEDEN SVET

19. apríla 2016 o 19:00, Záhrada – CNK

Nadšenci filmového umenia si pod Urpínom prídu na svoje. Prichádza medzinárodný festival dokumentárnych filmov o ľudských právach.

JURO JÁNOŠÍK /Ján Cikker/

19. apríla 2016 o 18:30, Štátna opera

Na javisku banskobystrického divadla znela opera Jána Cikkera Juro Jánošík dvakrát, a to v roku 1968 a v roku 1984. Po tretí raz uviedla túto národnú operu v šiestich obrazoch Štátna opera v Banskej Bystrici iba tento rok.

DUO JAMAHA

19. apríla 2016 o 19:00, Aula SZU

Poriadna dávka hudobnej zábavy priamo v našom meste. Tú zaručuje Duo Jamaha, ktoré sa v druhej polovici mesiaca predstaví v aule Slovenskej zdravotníckej univerzity.

56. BANSKOBYSTRICKÁ HUDOBNÁ JAR

20. apríla 2016 o 18:00, Radnica

Milovníci kvalitnej hudby, zbystrite pozornosť. V Cikkerovej sieni sa v rámci 56. Banskobys­trickej hudobnej jari predstavia na Radnici, na klasickej gitare Adam Marec a na akustickej gitare a ďalších nástrojoch Peter Tomko.

HC '05 – HK NITRA

22. apríla 2016 o 19:30, Zimný štadión

V piatok čaká na baranov šiesty zápas finálovej série s Nitrou. Záverečné boje o titul svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny fanúšik banskobystrického hokeja.

ODVRÁTENÁ STRANA MESIACA

22. apríla 2016 o 19:00, Aula UMB

Jemná komédia o nekriticky milujúcej matke (Milka Vášáryová), ktorá sa nedokáže zmieriť s tým, že jej syn (Viktor Horján) už dávno nie je dieťa a dávno dospel. Matka stále hľadá pre syna ženu, ktorá by z neho „spravila muža“ netušiac, že on už dávno tajne žije s jej priateľkou zo školy.

DEŇ ZEME

23. apríla 2016 o 14:00, Komunitné centrum Fončorda

Tento rok svetový Deň Zeme zavíta aj do Komunitného centra na Fončorde a vy môžete byť pri tom. Environmentálne ladený sviatok, ktorý každý rok slávime 22. apríla, sa teší veľkej obľube na celom svete. V Banskej Bystrici sa ho dočkáme s pestrým programom.

HUDBA Z MARSU+DYNAMO TEAM

23. apríla 2016 o 20:00, Záhrada – CNK

Disko „partyzáni“ z Marsu sa po rokoch vracajú v plnej sile. Tešte sa na poriadnu hudobnú šou hneď v centre mesta, v banskobystrickej Záhrade – Centre nezávislej kultúry.

Čítajte tiež:

Zažite apríl v Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM