Jakub Forgács Rôzne

Chcete si vyrobiť úľ či užiť jedinečné bubnovanie? V Bystrici sa dočkáme nevšednej akcie venovanej Zemi

Ak máte radi našu Zem a chcete pomôcť k jej lepšej budúcnosti, nemali by ste si nechať ujsť špeciálnu akciu v Banskej Bystrici. Na svoje si už onedlho prídu malí i veľkí. Bude sa vytvárať, recyklovať, ale aj bubnovať... Na čo všetko sa môžete tešiť počas netradičného popoludnia?

Ilustračný obrázok k článku Chcete si vyrobiť úľ či užiť jedinečné bubnovanie? V Bystrici sa dočkáme nevšednej akcie venovanej Zemi
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok svetový Deň Zeme zavíta aj do Komunitného centra na Fončorde a vy môžete byť pri tom. Environmentálne ladený sviatok, ktorý každý rok slávime 22. apríla, sa teší veľkej obľube na celom svete, najmä vďaka diskusiám na tému ochrany životného prostredia a o dopadoch nešetrného života ľudí na prírodu.

Vďaka sviatku venovanému našej modrej planéte a aktivitám, ktoré sa počas tohto dňa organizujú, môžete aj vy s deťmi pomôcť k lepšej budúcnosti nás všetkých. Priestor k tomu vám dáva aj krásne podujatie organizované v Komunitnom centre na Fončorde, ktoré sa uskutoční v sobotu 23. apríla od 14:00.

Organizátori pre hostí pripravili bohatý program. Okrem otvorenia sezóny Exteriérovej komunitnej obývačky, ktorá vznikla minulý rok vďaka Participatívnemu rozpočtu a kde vám s úsmevom ponúknu bylinkový čaj, sa môžete zúčastniť na zaujímavých environmentálnych aktivitách a hrách pre deti a rodičov. Môžete napísať odkazy Zemi a ak doma neviete, čo s tetrapakovým obalom, doneste si ho so sebou.

Na workshope pod vedením občianskeho združenia EnviroFuture si vyskúšate niečo zaujímavé vytvoriť. Deti sa môžu tešiť na vyrábanie včelích úľov spolu s lektormi z Tihányiovského kaštieľa. Pre dospelých, ale i manuálne zručné deti, je pripravená dielňa zameraná na recykláciu starých šperkov. Preto neváhajte, pohľadajte náušnice, náramky či náhrdelníky, ktoré už nenosíte alebo sa vám pokazili. Uvidíte, že niečo zahodiť, nemusí byť vždy posledným riešením. Paralelne s tvorivými aktivitami budete môcť prispieť k vysadeniu kvetiniek v areáli Komunitného centra pod vedením odborníkov zo záhradného centra. Všetky tieto zážitkové aktivity na vás čakajú v Komunitnom centre od 14:00 do 16:00.

Pre tých z vás, ktorých zaujíma environmentálna tematika v kinematografii, organizátori pripravili aj premietanie filmu v interiéri komunitného centra, a to od 16:00 do 17:00. Vyvrcholením večera bude jedinečný zážitok, komunitné bubnovanie na desiatkach bubnov, ktorými sa vyšle pozitívny odkaz Zemi. Nezabudnite si so sebou priniesť svoje staré, pokazené šperky a krabice od džúsov! Určite im nájdete druhotné využitie.

Čítajte tiež:

Nečakaná návšteva na bystrickom sídlisku: Kam si to namierila srnčia rodinka? FOTO

Hlas Bystričanov bol vypočutý: Najviac chcú chodníky pre cyklistov, čo ďalej zabodovalo?

Radi čítate pod slnečnými lúčmi? 5 najlepších miest pre bystrických knihomoľov

Foto: ilustračné

Deň Zeme v Komunitnom centre Fončorda
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM