Jakub Forgács Správy

Hľadáte si bývanie v Bystrici? Ceny viacizbových bytov stúpli o tisíce eur

Bývanie v meste pod Urpínom vôbec nie je lacné. V závere roka v Bystrici stúpli ceny viacizbových bytov. Pozrite ako!

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte si bývanie v Bystrici? Ceny viacizbových bytov stúpli o tisíce eur
7
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

elkové ceny dvojizbových bytov sa na Slovensku zvýšili pri porovnaní tretieho a štvrtého štvrťroka v priemere o 0,9 %, v prípade trojizbových bytov ide o zvýšenie o 2,1 %. Vyplýva to z dát celoslovenského realitného portálu Nehnuteľnosti.sk.

Najviac rástli ceny mimo Bratislavy. Výraznejšie stúpli v segmente trojizbových bytov v krajskom meste Banská Bystrica z 83 000 eur na 91 000 eur, kde hlavným ťahúňom boli novostavby. „Táto situácia sa opakovala aj v ostatných mestách, kde developeri realizujú stále viac projektov,“ uvádza portál. Podľa jeho analytika Martina Lazíka bude pokračovať sťahovanie sa ľudí za prácou z vidieka do väčších miest, čo spôsobí rast lokálnych rozdielov medzi lacnými nehnuteľnosťami na vidieku a drahými v mestách.

V segmente dvojizbových bytov stúpla priemerná absolútna cena v krajských mestách Banská Bystrica zo 69 000 eur na 73 000 eur a v Prešove zo 62 000 na 65 000 eur. Tieto mestá v cenách dobiehajú ostatné krajské mestá.

Ceny starších bytov, podľa informácií portálu, rástli vo všeobecnosti minimálne alebo lokálne klesli. Výraznejšie stúpli ceny novostavieb, ale aj tento nárast bol v rozmedzí 2 až 3 % a výrazne zaostáva za predošlým obdobím rastu.

Foto: ilustračné

Byty, bývanie
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM