Správy

Hľadáte odvoz na LYŽOVAČKU? Skibusmi sa dostanete na Donovaly aj Poľanu

Fanúšikovia zimných športov sa môžu dostať do obľúbených zimných stredísk ekologicky a ekonomicky, a to bez nutnosti vycestovania vlastnými autami.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte odvoz na LYŽOVAČKU? Skibusmi sa dostanete na Donovaly aj Poľanu
2
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

Aj tento rok môžu obyvatelia a návštevníci Banskobystrického kraja využívať na cestu do zimných stredísk skibusy. Ich fungovanie finančne podporuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) už šiestu sezónu. Túto sezónu podporil ich prevádzku sumou takmer 15-tisíc eur.

Ekologicky a ekonomicky

„Naším cieľom je umožniť fanúšikom zimných športov dostať sa do obľúbených zimných stredísk ekologicky a ekonomicky, a to bez nutnosti vycestovania vlastnými autami,“ uviedol predseda BBSK Ondrej Lunter.

Okrem podpory skibusov BBSK podporuje finančne už niekoľko rokov aj údržbu bežkárskych trás v kraji. Ako uviedla Daniela Volenská z krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus, bežkárskym lokalitám venujú osobitú pozornosť.

„Vieme, že do našich lokalít prichádzajú bežkovať fanúšikovia tohto zimného športu z rôznych kútov Slovenska. Bežkovanie však nie je komerčná činnosť, na druhej strane je motívom príchodu do kraja a generuje príjmy zo spotreby ďalších služieb v regiónoch, preto vnímame potrebu finančne podporiť údržbu bežkárskych trás,“ uviedla Volenská s tým, že túto sezónu je na podporu údržby bežkárskych lokalít alokovaných 26-tisíc eur.

Viac o tom, kam všade sa dostanete skibusmi, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Skibusy v Banskobystrickom kraji
2
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM