Správy

Historický kaštielik v Bystrici obnova za milióny: Ako vyzerajú VIZUALIZÁCIE?

Rekonštrukciu a prístavbu nových častí BBSK zrealizuje prostredníctvom svojho stavebného sociálneho podniku a začína s ňou už v týchto dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Historický kaštielik v Bystrici obnova za milióny: Ako vyzerajú VIZUALIZÁCIE?
6
Galéria
Zdroj: BBSK

Historická budova tzv. kaštielika v Lazovnej ulici v Banskej Bystrici, ktorá kedysi slúžila aj pre potreby detského denného rehabilitačného strediska a od roku 2006 chátrala, sa dočká obnovy. V objekte zo začiatku 20. storočia, ktorý je v majetku Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), vzniknú administratívne priestory. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková.

Za takmer 3 milióny

Rekonštrukciu a prístavbu nových častí kraj zrealizuje prostredníctvom svojho stavebného sociálneho podniku Rozvojové služby BBSK a začína s ňou už v týchto dňoch.

„Do konca roku 2024 tam vzniknú administratívne priestory na špičkovej úrovni. Celková hodnota rekonštrukcie objektu a jeho prístavby je vyčíslená na viac ako 2,9 milióna eur. Väčšinu zdrojov pokryje komerčný úver. BBSK sa na investícii bude podieľať sumou pol milióna eur z vlastných zdrojov,“ konštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter s tým, že táto aktivita kraja nie je ojedinelá.

Desiatky kancelárskych miest

V rámci projektu sa počíta so 66 kancelárskymi miestami. Celková rozloha areálu je 2 374 metrov štvorcových a vznikne tam aj 19 parkovacích miest a verejný priestor so sadovými úpravami a zeleňou.

Ako Lunter zdôraznil, pri obnove historického „kaštielika“ pomôže krajský sociálny podnik. Ten dáva šancu zamestnať sa ľuďom, ktorí by inak svoje uplatnenie na trhu práce hľadali len veľmi ťažko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: BBSK začína s rekonštrukciou kaštielika v centre Bystrice
6
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM