Tlačové správy

Helena Mezenská: Slovensko si zaslúži veľké upratovanie!

Kandidátka na prezidentku, Helena Mezenská, má v základných otázkach fungovania spoločnosti jasno. Súcití s ľuďmi, ktorí nemajú poriadne ani na chlieb a chce zaviesť nový politický systém, ktorým by mohli občania priamo ovplyvňovať veci verejné. Uviedla to na stretnutí s občanmi.

Ilustračný obrázok k článku Helena Mezenská: Slovensko si zaslúži veľké upratovanie!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

(politická reklama)

Stretnutie kandidátky na prezidentku Slovenskej republiky, Heleny Mezenskej so sympatizantmi ale aj nerozhodnutými voličmi prinieslo pre mnohých odpovede na základné otázky.

Informácie pod rúškom tajomstva

Myslím, že všetci vidíme tie riziká. Otázky okolo volieb, pôdy, nerastného bohatstva, obmedzovania našej slobody vo vlastnej zemi, sú zo dňa na deň aktuálnejšie,“ uviedla na začiatok Mezenská na stretnutí. Podľa nej sú mnohé informácie, dôležité pre existenciu ľudí, prikryté rúškom tajomstva. „Informácie o skutočnom stave, o pripravovaných akciách a cieľoch sa verejnosť jednoducho nedozvie," hovorí ďalej.

Rukojemníci vo vlastnej krajine

Podľa nej sú práve tieto témy dôležité pri stretnutiach s občanmi, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a peniaze daňových poplatníkov. „Dúfam, že aj dnešné stretnutie prispeje k cieľu, ktorým je záchrana vlastného územia, oslobodenie vlastnej krajiny, tak aby sme v nej nežili ako rukojemníci,“ uviedla ďalej Helena Mezenská s tým, že za kľúčové považuje práve petíciu za záchranu slovenskej pôdy.

Od 1.mája 2014 môžu zahraničné osoby skupovať slovenskú pôdu. Za občanov s tým súhlasili slovenskí politici pri vstupe do EÚ. Všetci doterajší aj súčasní politici sú zodpovední za tento stav. Slovenská pôda je podstatou štátnosti a zvrchovanosti národa.

Predaj slovenskej pôdy zahraničným subjektom je vlastizrada. V prípade zmeny hrozí vážne riziko, že sa cez vlastníctvo pôdy do rúk zahraničným subjektom dostanú naše najväčšie zásobárne podzemnej vody a ostatných prírodných zdrojov. My Slováci, národovci, vlastenci, príslušníci národnostných menšín žiadame NR SR a vládu, aby legálnym a zákonným spôsobom tomuto zabránili.

Svojich sympatizantov považuje Helena Mezenská za zárodok nového hnutia. „Verím, že práve títo ľudia budú základom povstania Slovákov, ktorí po mnohých rokoch a možno aj desaťročiach, budú mať odvahu a ochotu zobrať vývoj v krajine do vlastných rúk,“ konkretizuje ďalej kandidátka na prezidentku.

Kríza a bieda nás mohla obísť

Helena Mezenská, podľa jej vlastných slov, patrí medzi politikov, ktorí si uvedomujú skrytý prírodný ale aj ľudský bohatý potenciál. „Som presvedčená, že ak by nám poslanci a tí, ktorí sa chopia moci vo využívaní a rozvíjaní tohto potenciálu pomohli, my by sme slovo ako kríza alebo bieda vôbec nepoznali,“ konkretizuje ďalej svoj volebný program Mezenská.

Normálne žiť

Helena Mezenská chce tieto myšlienky šíriť medzi ľudí. Podľa nej si verejnoprávne, či súkromné média, v tomto ohľade neplnia svoju úlohu. „Chcela by som docieliť aby uvedomelosť našich ľudí a naše národné povedomie narástlo natoľko, že si budeme môcť povedať, že sme urobili všetko preto, aby sme mohli v našej vlastnej krajine normálne žiť,“ hovorí ďalej.

Stratégiou celej kampane Heleny Mezenskej je ukázať v akej spoločnosti žijeme dnes. V spoločnosti, kde väčšina občanov je nespokojných, väčšina inštitúcií už neplní svoju úlohu, ktorou bolo občanom pomáhať a nie ich okliešťovať, v spoločnosti kde dnešný výkon napríklad exekúcií už nepomáha ľudskej spoločnosti, kde ľudia z titulu exekučného zákona prichádzajú o majetky z titulu obrovského navršovania svojho dlhu.

V spoločnosti kde v parlamente sa verejne hovorí o korupcii ako o legitímnej pracovnej metóde, kde sa parlament stáva príliš drahou inštitúciou, ktorá nezastupuje záujmy ľudí, ale sa stáva nástrojom lobistických aktivít finančných skupín. Vláda zastupuje záujmy zahraničných investorov, ktorým sú vyplácané prostriedky zo štátneho rozpočtu/ napr. USsteel vo výške 500mil euro, alebo SPP ktoré vytvorilo stratu a štát túto odkupuje/ namiesto podpory malého a stredného podnikania.

„Ako prezidentka budem v rámci kompetencií presadzovaťod­haľovanie korupcie a vyčistenie politickej scény od obchodov a politických kalkulov, priamu účast občanov v rozhodovacích procesoch, zvýšenie účasti ľudí na správe veci verejných, pomoc pri eliminácii straníckeho princípu, zvýšenie objektivity vysielania verejnoprávnych médií, podporu malého a stredného podnikania, oživenie vidieka, potravinovú a energetickú nezávislosť a samostatnosť Slovenska, prehodnotenie významu a výhod integrácie Slovenska v EÚ a Nato, ochranu pred nárastom a posilňovaním totalitnej a autokratívnej moci a posilnenie verejnej diskusie a dialógu,“ uvádza ďalej kandidátka.

Kľúčom k zmene spoločnosti je priama demokracia

Priama demokracia znamená, že si volíme svojho zástupcu priamo a nie prostredníctvom politickej strany. Bez politických strán by sme si volili samostatných a nezávislých odborníkov a osobnosti nezaťažené ideológiou politickej strany.

Zodpovednosť voličov je takto adresná, transparentná a priama. Možnosť odvolania jednotlivca je absolútna. Politickú stranu odvolať nejde, prechádza do opozície a stáva sa kandidátom na degradujúce koalícia a opozičné zmluvy.

To čo je ďalším nedostatkom tohto je časový horizont do budúcich volieb je kratší ako najkratšie hospodárske, vzdelávacie a spoločenské projekty a stratégie. Preto naša spoločnosť nemá stratégiu ani po 24 rokoch. Preto je recyklácia straníckych politikov taká žiadaná, dôležitá a samozrejme dobre financovaná.

Hra na ľavicu a pravicu je už vyčerpaná

Politická ideológia do priamej demokracie nepatrí, hry na pravicu a lavicu brzdia rozvoj spoločnosti, ide predsa o to kto je v čom odborník. politické strany ideológiu potrebujú k diferenciácii aby obhájili svoju existenciu. Nehovoriac o tom, že len minulý rok politické strany dostali zo štátneho rozpočtu okolo 22 mil. euro. Tieto prostriedky by sa dali využiť oveľa efektívnejšie, ako len opäť na politickú marketingovú kampaň, ktorá má za cieľ aby volič odvolil a 4 roky nemohol opäť nič ovplyvňovať.

Stretnutie s občanmi sa uskutočnilo v pondelok 10. marca v kremnicej poľovníckej reštaurácii Silvanus.

Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Helena Mezenská: Slovensko si zaslúži veľké upratovanie!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM