Jakub Forgács Krimi

Hasiči vydali UPOZORNENIE pre Bystricu a okolie: Toto nerobte, hrozí vám pokuta!

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici upozornilo na zákon o ochrane pred požiarmi. Čo sa v ňom zakazuje?

Ilustračný obrázok k článku Hasiči vydali UPOZORNENIE pre Bystricu a okolie: Toto nerobte, hrozí vám pokuta!
Zdroj: TASR

Mesto Banská Bystrica na svojom webe informovala ľudí, že Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici vzhľadom na zvýšený počet výjazdov súvisiacich s likvidáciou požiarov trávnatých porastov dáva do pozornosti nasledovné:

Prečo u nás horí?

„V roku 2021 vzniklo v okrese Banská Bystrica 103 požiarov, ktorých následkom došlo k priamym škodám vo výške 814 410 eur. V porovnaní s rokom 2020 vzniklo o 19 požiarov menej, ale výška škôd bola vyššia o 128 820 eur,“ píše sa na webe.

„Z analýzy požiarovosti vyplýva, že najpočetnejšou skupinou požiarov v roku 2021 boli požiare súkromného vlastníctva. Išlo o 32 prípadov a výška škôd spôsobených požiarom predstavovala 122 780 eur. V 25 prípadoch horelo vlastníctvo obchodných spoločností, ktorým vznikla škoda 637 040 eur. V 30 prípadoch išlo o požiare nezisteného vlastníctva so vzniknutou škodou 1 750 eur,“ pokračovali hasiči s tým, že najčastejšími príčinami požiarov z celkového množstva boli nedbalosť a neopatrnosť dospelých s podielom 46,6%, prevádzkovo-technické poruchy s podielom 19,4% a úmyselné zapálenie s podielom 10,7%. Príčina požiaru sa nepodarila zistiť v deviatich prípadoch.

O tom, čo je v týchto dňoch zakázané, sa viac dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM