Aktualizované Správy

Hasiči pokračujú v hasení lesa, musia natiahnuť trojkilometrové vedenie, VIDEO

Viac ako 80 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 32 kusmi techniky pokračuje v utorok od skorých ranných hodín v hasení rozsiahleho lesného požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči pokračujú v hasení lesa, musia natiahnuť trojkilometrové vedenie, VIDEO
11
Galéria
Zdroj: HaZZ

Viac ako 80 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 32 kusmi techniky pokračuje v utorok od skorých ranných hodín v hasení rozsiahleho lesného požiaru na kopci Veľký Gápeľ v katastri obce Bystrá v okrese Brezno.

Oheň zachvátil les v pásme nad kosodrevinou v pondelok (8. 7.) popoludní. Horí na ploche asi päť hektárov. V noci sa oheň nerozšíril. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

„Z dôvodu, že sa požiar nachádza vo veľmi nedostupnom teréne, zvolil veliteľ zásahu dve taktiky hasenia. Príslušníci z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí sa bezpečne zlanili nad požiarisko z vrtuľníka, ktorý tam postupne spustil aj desať oto vakov a dve podvesné siete s vecnými prostriedkami a potrebným materiálom na hasenie. Oto vaky budú slúžiť ako nádrže na hasenie požiaru v nedostupnom teréne. Z oblasti Košariská ostatní príslušníci pokračujú vo vytváraní hadicového vedenia smerom k požiarisku,“ uviedla Farkasová. Má ísť až o trojkilometrové vedenie.

Hasiči pri hasení bojujú s 300-metrovým prevýšením. Vrtuľníky Letky MV SR a Letky MO SR len v pondelok do večerných hodín zhodili na miesto požiaru približne 50-tisíc litrov vody. Vrtuľník Letky MO SR doposiaľ zhodil na miesto udalosti viac ako 20-tisíc litrov vody. Na mieste je zriadený riadiaci štáb.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM