Jakub Forgács Hokej

Handzuš prežil najúspešnejšiu sezónu: Pri návrate do Bystrice fanúšikovia skandovali jeho meno

V poradí ôsmy slovenský víťaz hokejového Stanleyho pohára Michal Handzuš pricestoval do Banskej Bystrice. Menej početná skupina z fanklubu domáceho extraligového tímu HC´05, kde Handzuš začínal sezónu počas výluky NHL, mu zatlieskala pred príchodom do areálu obytného domu.

Ilustračný obrázok k článku Handzuš prežil najúspešnejšiu sezónu: Pri návrate do Bystrice fanúšikovia skandovali jeho meno
Zdroj: Dnes24.sk

Fanúšikovia skandovali jeho meno a nezabudli ani na vrelé: „Ďakujeme“. Rodák z Banskej Bystrice po dlhej ceste zo Chicaga s vernými fanúšikmi chvíľu pobudol a poďakoval im za podporu.

Na oslavy sa necíti, potrebuje oddych

"Keď príde do Banskej Bystrice aj samotný pohár, tak niečo určite s fanúšikmi vymyslíme. Momentálne potrebujem oddych, na oslavy sa veľmi necítim, čiže skôr budem oddychovať a dávať sa dohromady,“ uviedol po príchode pod Urpín pred zástupcami médií Michal Handzuš.

Robustný útočník Blackhawks pôsobí v NHL od roku 1998, aj preto sa mu dostalo pocty vyniesť najcennejší pohár pri návrate z posledného zápasu sezóny v Bostone z lietadla ako prvému hráčovi, čo si nesmierne cení.

O konci kariéry zatiaľ neuvažuje

"Ukázalo sa, aký sme kolektív. Chalani vedeli, ako dlho som hral v NHL a nevyhral som ešte Stanleyho pohár. Kapitán nášho tímu Jonathan Toews prišiel už pred rozkorčuľovaním šiesteho finálového zápasu a povedal mi, že ak vyhráme, tak pohár dá najprv mne a ja ho dám ďalším starším hráčom. Aj tu sa ukázalo, aký sme dobrý kolektív, jeden druhému sme si priali, i to bola jedna z vecí, prečo sme vyhrali,“ netajil slovenský center.

Michal Handzuš dosiahol v 36 rokoch najväčší hokejový úspech v kariére. Emócie zo zisku Stanleyho pohára pomaly ustupujú a v súčasnosti bude mať väčší priestor v domácich podmienkach zamyslieť sa nad svojou najúspešnejšou sezónou. "Pomaly sa mi to ukladá v hlave, predovšetkým keď vidím určité obrázky a videá. Vtedy mi to dochádza viac, ale úplne mi to dôjde až trochu neskôr,“ priznal odchovanec banskobystrického hokeja. "Ešte chcem hrať. Nerozmýšľam o konci kariéry. Musím myslieť aj na budúcu sezónu v Chicagu. Nemôžem žiť z toho, čo bolo minulý rok. Musím naďalej potvrdzovať moje kvality,“ dodal na záver.

Foto: Matej Kapusta

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM