Jakub Forgács Futbal

Góly v súboji Žiliny s Duklou padali hneď v úvode stretnutia: O výsledku rozhodlo prvých sedem minút

Banskobystričania si na žilinskom trávniku zmerali sily s domácimi. Stačilo niekoľko minút a bolo rozhodnuté. Všetky góly totiž rozvlnili iba jednu bránkovú sieť.

Ilustračný obrázok k článku Góly v súboji Žiliny s Duklou padali hneď v úvode stretnutia: O výsledku rozhodlo prvých sedem minút
Zdroj: TASR

Žilinčania sa dokázali presadiť hneď v úvodných sekundách z prvej akcie, keď po centri Jeliča do šestnástky si zrazenú loptu pred bránou našiel Káčer a zblízka nedal brankárovi Borošovi žiadnu šancu. V siedmej minúte to bolo už 2:0 pre domácich – Čmelík na ľavej strane prešprintoval Saviča a poslal loptu pred bránu, kde ju už bez väčších problémov upratal do siete Jelič. V 20. minúte mohol Jelič pridať aj tretí gól svojho tímu, pri štandardke skákal na Káčerov center, ale hlavou poslal loptu príliš vysoko. O jedenásť minút neskôr sa do prvej vážnejšej šance dostali aj hostia, Šovčík využil hrubú chybu Škriniara, ale rozvlnil iba bočnú sieť. Obrovskú príležitosť spálil v 37. minúte domáci Mihálik, ktorého poslal do obrovskej šance Čmelík, ale zakončenie bolo veľmi zlé.

Okamžite po zmene strán bol opäť v šanci Jelič, namiesto prihrávky na Mihálika volil strelu, ale tá mu vôbec nevyšla. V 49. minúte zahodil ďalšiu domácu šancu Čmelík, ten sa ocitol úplne sám pred banskobystrickým brankárom, ale hlavičkoval tesne vedľa. V 55. minúte sa Šovčík z pravej strany pretlačil cez žilinskú obranu, v šestnástke našiel dobre postaveného Polievku, ten najprv napálil brankára Volešáka a následne z dorážky trafil žrď. V 64. minúte poslal Letič do šestnástky hostí nepríjemný center, po ktorom si stopér Adámik takmer vrazil loptu do vlastnej siete, napokon šla tesne vedľa. V 71. minúte sa opäť k slovu dostali aj Banskobystričania. Mazan bol vo výbornej pozícii, ale Volešák zasahovať nemusel, pretože sa opäť rozvlnila iba bočná sieť. V záverečných minútach Žilinčania už len udržiavali výsledok, aby sa po záverečnom hvizde mohli tešiť z ďalšieho domáceho víťazstva.

Hlasy po zápase

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Mali sme vynikajúce úvody polčasov. Dali sme rýchle góly a trochu sme potom stratili ostrosť a nedokázali už pridať ďalšie góly. Bol to ťažký zápas práve preto, aká je situácia u súpera, aj preto som rád, že sme ho zvládli. Uhrali sme vzadu nulu, prežili sme si zase novú situáciu, keď vonku dáme štyri góly, potom doma dva rýchle a ďalšie neprichádzajú. Pre nás bude mať toto víťazstvo cenu, ak ho potvrdíme v stredu doma proti Podbrezovej.“

Štefan Rusnák, tréner Banskej Bystrice: „Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Na začiatku sme urobili dve chybičky, ktoré Žilina využila a od tej chvíle bola lepšia. My sme mali náznaky šancí, ktoré keď nepremeníme, nemôžeme pomýšľať na viac. V druhom polčase sme mali dve – tri šance, ktoré by domáci premenili, my bohužiaľ nie. Musíme ísť ďalej, v tíme zostali hráči, ktorí chcú bojovať za Duklu. Do konca jesene chceme získať ešte nejaké body, pretože v zime čaká tím zrejme veľká prestavba, 80 percent hráčom končí hosťovanie a uvidíme, čo bude ďalej.“

MŠK Žilina – Dukla Banská Bystrica 2:0 (2:0)

  • Góly: 1. Káčer, 7. Jelič
  • Rozhodoval: Kráľovič
  • ŽK: Boroš (Banská Bystrica)
  • 1 597 divákov
  • Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič – Pečovský – Čmelík (77. Paur), Škvarka, Káčer, Mihalík (64. Willian) – Jelič (89. Hučko)
  • Banská Bystrica: Boroš – Vajda, De Vito, Adámik, Savič – Polievka (76. Faško), Peňaška, Ľupták, Dolný, Mazan (83. Kupec) – Šovčík (59. Šumský)
Stačilo sedem minút a v zápase Žiliny s Bystricou bolo rozhodnuté
1
Galéria
Stačilo sedem minút a v zápase Žiliny s Bystricou bolo rozhodnuté
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM