Jakub Forgács Futbal

Futbaloví fanúšikovia si môžu vydýchnuť: Dukla po odvolaní získala licencie na ďalšiu sezónu

Pre bystrických futbalistov to nevyzeralo ružovo! Pre problémy s dokumentáciou a financiami ešte koncom apríla nezískali potrebné licencie. Nakoniec si však v domácej súťaži predsa zahrajú.

Ilustračný obrázok k článku Futbaloví fanúšikovia si môžu vydýchnuť: Dukla po odvolaní získala licencie na ďalšiu sezónu
Zdroj: Webnoviny.sk

Futbalový klub FK Dukla Banská Bystrica po odvolaní napokon dostal licenciu pre štart v najvyššej domácej súťaži s novým názvom Fortuna liga. Rovnako získal aj licenciu pre európske pohárové súťaže na nastávajúci súťažný ročník 2014/2015.

Prvostupňový orgán licenčného konania z corgoňligových účastníkov, hrajúcich v tomto ročníku najvyššej slovenskej súťaže, neudelil klubu na svojom zasadnutí 29. apríla potrebnú licenciu. Dôvodom bola nekompletnosť licenčnej dokumentácie a nesplnenie požiadaviek finančných kritérií. Do polovice mája mala Dukla možnosť, podať odvolanie voči rozhodnutiu Prvostupňového orgánu licenčného konania, a to Odvolaciemu orgánu licenčného konania.

Klub sa voči rozhodnutiu aj odvolal. „Členovia Odvolacieho orgánu licenčného konania sa na pondelňajšom zasadnutí v Bratislave rozhodli vyhovieť odvolaniu Dukly Banská Bystrica,“ informoval Milan Vojtek. Banskobystričania tak dostali licenciu pre vstup do Fortuna ligy 2014/2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM