Jakub Forgács Správy

FOTO a VIDEO: V centre Bystrice sa naskytol úchvatný pohľad. Námestie zaplnili skvostné veterány

Zrazom historických skvostov si v Bystrici pripomenuli 100. výročie vzniku Československa. Na Námestí SNP sa veru bolo na čo pozerať.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: V centre Bystrice sa naskytol úchvatný pohľad. Námestie zaplnili skvostné veterány
15
Galéria
Zdroj: TASR

Milovníci historických vozidiel si v sobotu prišli na svoje na akcii The Grand Retro Show. Na Námestí SNP sa predstavilo 55 veteránov vyrobených v medzivojnovom období. Pred príchodom do Banskej Bystrice absolvovali trasu z Vígľaša cez Mičinú.

Ako informovala hovorkyňa bystrického primátora Zdenka Marhefková, na návštevníkov čakali historické skvosty, medzi ktorými nechýbali svetové značky ako Rolls-Royce či Packard a európske značky Citroën a Peugeot.

„Tohtoročným podujatím The Grand Retro Show sme si zároveň pripomenuli 100. výročie založenia Československa. V tomto období boli naše vozidlá špičkou na trhu, a preto veľké zastúpenie mali domáce značky, ako Tatra, Škoda, Praga, Aero,“ priblížila Marhefková.

O spestrenie akcie sa postarala komentovaná retro módna prehliadka pod názvom Elegancia a štýl prvej republiky 1918–1939, ktorú predviedol Salon první republiky z Brna.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z The Grand Retro Show na bystrickom Námestí SNP!

Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Bystrické námestie zaplnili historické veterány
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM