Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: V Bystrici išli ľudia na hranicu svojich síl. Urobili to pre chorého Jožka

V športovej hale Športového gymnázia sa makalo vo veľkom. Vyše stovka účastníkov nevšedného podujatia sa poriadne zapotila pre dobrú vec.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Bystrici išli ľudia na hranicu svojich síl. Urobili to pre chorého Jožka
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pod Urpínom sa pomáhalo cvičením. V športovej hale Športového gymnázia sa v piatok podvečer konala akcia Benefičné angličáky pre Jožka. V priebehu hodiny išli ľudia na hranicu svojich síl. Za každý jeden angličák (pozn. red.: klik s výskokom), ktorý urobili, vycvičili chorému Jožkovi so zriedkavým genetických ochorením, jeden cent.

Ešte pred samotným štartom cvičenia si vyše stovka účastníkov podujatia, ktorá prišla nielen z Bystrice, ale aj z okolia a dokonca aj z Dolného Kubína, mohla pozrieť akrobatické vystúpenie. Potom všetci, bez ohľadu na vek a fyzické schopnosti, „angličákovali“ ako o život. Hoci pre najlepších boli pripravené aj ceny, hlavnou motiváciou bola pomoc Jožkovi.

Po hodine cvičenia mali dokopy na konte 41 218 angličákov a po spočítaní ďalších, ktoré poslali organizátorom ľudia vo forme videí, toto číslo stúplo na 55 493. Jožkovi tak vycvičili krásnych 555 eur a spolu s ďalšími peniazmi od sponzorov a tých, ktoré ľudia dobrovoľne prispeli pri vstupe, sa podarilo vyzbierať až 1 595 eur. Krásna akcia tak splnila účel.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z krásnej akcie pre chorého Jožka!

V OBRAZOCH: Pre chorého Jožka sa v Bystrici makalo vo veľkom
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM