Správy

Šľachetné gesto Bystričanov. Rodine v núdzi prispeli kúpou polievky krásnou sumou

Januárová Polievka pomoci v Bystrici bola opäť úspešná. Pozrite, koľko sa podarilo vyzbierať!

Ilustračný obrázok k článku Šľachetné gesto Bystričanov. Rodine v núdzi prispeli kúpou polievky krásnou sumou
11
Galéria
Zdroj: Komunitná nadácia Zdravé mesto

Druhý pondelok roka sa v Bystrici opäť podávala Polievku pomoci v Reštaurácii Červený Rak v Banskej Bystrici. „Vydali sme 70 porcií polievky a ľudia prispeli na mieste celkovou sumou 647,63 eur. Tieto peniaze pomôžu rodine Anky, ktorá bola v meste Banská Bystrica občiansky aktívna viac ako 16 rokov, zaujímala sa o dianie v meste aj v spoločnosti, pomáhala, vzdelávala a teraz je odkázaná na pomoc druhých,“ uviedla Ida Adolfová, finančná a programová manažérka Komunitnej nadácie zdravé mesto.

„Na Polievku pomoci prišli aj ľudia, ktorí nechceli obedovať, ale darovať. To bolo veľmi príjemné prekvapenie. Dokazuje to, že ľudia v našej komunite sú solidárni, štedrí. Priemerný dar na jednu vydanú polievku bol 9,25 eur, čo je aj z hľadiska darcovstva úžasná suma“ , povedala Beata Hirt, riaditeľka komunitnej nadácie so slovami, ktorá zároveň poďakovala všetkým, ktorí prišli a pomohli akciu pripraviť.

Ako dodala Adolfová, na ďalšiu Polievku pomoci budú všetkých pozývať opäť vo februári 2019, nakoľko to vyzerá tak, že sa toto charitatívne podujatie stáva tradičným a každý mesiac by mohli podporiť jednu rodinu, ktorá žije medzi nami a zápasí s existenčnými problémami.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Polievky pomoci!

V OBRAZOCH: Januárová Polievka pomoci v Bystrici bola opäť úspešná
11
Galéria
Zdroj: Komunitná nadácia Zdravé mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM