Nicole Regecová Krimi

FOTO: Tragická havária autobusu na R1-tke: Na mieste vyhasol život muža (†85)

Na našich cestách kosila smrť. Autobus podľa slov polície dostal defekt a prešiel do protismeru. Čo sa stalo pri tragickej nehode?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tragická havária autobusu na R1-tke: Na mieste vyhasol život muža (†85)
Zdroj: Policajný zbor SR

Na rýchlostnej ceste R1, v smere jazdy od Žiaru nad Hronom na Zvolen, havaroval autobus. Tragédia sa stala v nedeľu krátko po 11:00.

„Vodič (50) viedol autobus Iveco Irizar po rýchlostnej ceste R1 v pravom jazdnom pruhu, kde dostal defekt na predné ľavé koleso, v dôsledku čoho prešiel v miernej pravotočivej zákrute s autobusom do ľavého jazdného pruhu a ľavou časťou autobusu kontaktoval stredové zvodidlá na ľavej strane vozovky. Po náraze do zvodidiel sa autobus vrátil do pravého jazdného pruhu, kde zastavil,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„V dôsledku nárazu došlo k vymršteniu dvoch prepravovaných osôb na vozovku, cez posledné bočné okno na ľavej strane autobusu, pričom obe osoby ostali ležať na vozovke. Poškodený autobus ostal stáť pri pravom okraji vozovky,“ pokračovala hovorkyňa.

Čítajte tiež: Zásah leteckých záchranárov na Donovaloch. Muž spadol z desaťmetrovej výš­ky!

„Následkom dopadu na vozovku utrpel muž (†85) z Bratislavy ťažké zranenia, ktorým aj napriek zásahu rýchlej zdravotnej pomoci, po intenzívnom oživovaní, podľahol. U usmrtenej osoby mieru a rozsah zranení určí súdna pitva. Žena (83) z Bratislavy utrpela v dôsledku nárazu na vozovku ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní,“ povedala Faltániová.

Požitie alkoholických nápojov u vodiča bolo podľa hovorkyne vylúčené vykonaním dychovej skúšky. Vzniknutá škoda na poškodenom autobuse a na zvodidlách je odhadnutá na 4 000 eur. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania a znaleckého dokazovania znalcom z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prizvaný na miesto dopravenej nehody. Podľa polície, vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenie.

„V deň nehody, v čase od 11:07 do 13:30 hodiny, bola rýchlostná cesta R1, z dôvodu zadokumentovania miesta tragédie uzavretá, premávka bola odklonená na obec Hronská Dúbrava. V čase od 13:30 do 14:00 bola rýchlostná cesta R1 sprejazdnená v jednom jazdnom pruhu a premávka bola plne obnovená o 14:00, až po odtiahnutí poškodeného autobusu,“ dodala Faltániová.

Nehoda autobusu na R1 pri Zvolene
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM