Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Štedré balíčky aj darčeky. Bystričania v núdzi zažili predčasné Vianoce

Keď sa spojí dobrý nápad a ochota ľudí, dokážu sa krásne veci. Dôkazom je aj akcia, ktorá spojila ľudí na bystrickej Fončorde!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Štedré balíčky aj darčeky. Bystričania v núdzi zažili predčasné Vianoce
28
Galéria
Zdroj: Prístav nádeje, o.z.

Bystrica zažila jeden (ne)obyčajný večer plný ľudskosti. V Komunitnom centre Fončorda sa konal už piaty ročník potravinovej pomoci pre ľudí v núdzi a pre ľudí so zdravotným postihnutím. Na jednom mieste sa stretlo množstvo ťažkých osudov, ale zároveň veľa lásky a dobrých sŕdc.

„Vo šťvrtok 15. decembra sa nám podarilo spríjemniť nadchádzajúce vianočné sviatky až 73 ľuďom, inými slovami 11 rodinám a Súkromnému detskému domovu – Centru Srdiečko z Wolkerovej ulice v Banskej Bystrici,“ uviedla predsedníčka OZ Prístav nádeje, Marcela Václavková Konrádová.

Hoci garantovali pomoc desiatim rodinám a balík potravín s hmotnosťou 20 kilogramov, vďaka štedrým darcom bol tento ročník výnimočný. „Pomoc sa ušla až 73 ľuďom a do rúk dostali 32 kilogramový balí potravín dlhodobej spotreby. Potravín, z ktorých si dokážu pripraviť štedrovečernú večeru a napiecť vianočné koláče, ale aj salónky, aby s deťmi mohli zdobiť stromčeky. Ďalší dôvod, pre ktorý je tento ročník výnimočný je, že sme prvý raz odovzdávali aj hračky a oblečenie, a to vďaka ľuďom, ktorí nezištne pomohli a pridali ruku k dielu,“ pokračovala Václavková Konrádová.

Pomoc sa tak ušla imobilnému chlapcovi na dýchacom prístroji, rodine s autistickými deťmi, žene, ktoré syn má detskú mozgovú obrnu s ďalšími pridruženými ochoreniami či mladému mužovi, ktorý nečakane dostal mozgovú porážku a ešte sa stará aj o otca.

„Ďakujem každému jednému z vás, ktorí pomohol. Pretože výsledok – pomoc a ľudskosť, sme priniesli spoločne,“ dodáva Václavková Konrádová, ktorá už teraz vie, že o rok sa stretnú znova.

Pozrite si zábery z krásnej akcie v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: V Bystrici boli predčasné Vianoce, potešili ľudí v núdzi
28
Galéria
Zdroj: Prístav nádeje, o.z.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM