Jakub Forgács Správy

Bystrickí gymnazisti ukážu srdce. Šľachetným činom chcú pomôcť malým deťom

Punč a obdarovávanie k Vianociam nezameniteľne patria. Na známom bystrickom gymnáziu sa teraz žiaci rozhodli krásne spojiť obe tradície.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí gymnazisti ukážu srdce. Šľachetným činom chcú pomôcť malým deťom
18
Galéria
Zdroj: TASR

Ani vy sa už neviete dočkať najkrajších sviatkov v roku? Na bystrickej škole sa ich rozhodli osláviť, ako sa patrí! V priestoroch Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského v Banskej Bystrici sa 21. decembra uskutoční už druhý ročník jedinečnej akcie, ktorú majú na svedomí študenti gymnázia.

Vyšší level

“Minulý ročník sa vydaril, tento rok by sme chceli podujatie posunúť na nový, vyšší level,” vyjadrila sa spoluorganizátorka Diana Hlaváčová.

Návštevníci sa rozhodne nebudú nudiť. Počas celého trvania akcie si budú môcť zakúpiť vlastnoručne vyrobené predmety študentov, či ich vianočné pečivo. Predávať sa bude aj punč v alkoholickej a nealkoholickej verzii. Keďže Vianoce sú sviatkami lásky, štedrosti a solidarity, celý zisk z predaja sa organizátori rozhodli venovať Dojčenskému ústavu v Banskej Bystrici.

Živá kapela

Na svoje si prídu aj milovníci hudby. Hlavný bod programu je živé vystúpenie skupiny Coquillette.

Jedným z hlavných cieľov akcie je vytvorenie obľúbenej tradície (nielen) pre priateľov školy, študentov a najmä bývalých absolventov, aby sem mohli prísť, vychutnať si občerstvenie a užiť si nádhernú vianočnú atmosféru v prospech dobrej veci.

“Dúfame, že sa nám podujatie vydarí a že naň návštevníci budú spomínať s úsmevom,” dodala spoluorganizátorka. Akcia je prístupná širokej verejnosti a organizátori sa na všetkých tešia.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery westernového únosu triednej knihy študentov 4. B z GJGT!

V OBRAZOCH: Bystrickí gymnazisti vo westernovom únose triednej knihy
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM