Ivana Kováčiková Samospráva Samospráva

FOTO: Stavebný ruch na bystrických uliciach. Ako a kde prebiehajú obnovy chodníkov?

Prechod medzi ulicami v meste má byť bezpečnejší. Obnova, ktorá vyjde samosprávu na viac ako 80 000 eur, je rozdelená do štyroch etáp. Kedy sa dočkáme ich realizácie?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Stavebný ruch na bystrických uliciach. Ako a kde prebiehajú obnovy chodníkov?
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Po obnove miestnej komunikácie v Lazovnej ulici na odbočke k Základnej škole J. Bakossa, pokračuje stavebný ruch v tejto lokalite aj naďalej. Ambíciou samosprávy je celková obnova chodníka, ktorým sa obyvatelia a návštevníci Banskej Bystrice denne presúvajú k základnej škole, kostolu či do centra mesta. Štyri etapy, ktorých výsledkom bude bezpečnejší prechod Bakossovou a Lazovnou ulicou, vyjdú samosprávu na viac ako 80 000 eur.

„Miestne komunikácie, ktoré boli v minulom roku ohodnotené stupňom 4 a 5, sa postupne dočkajú opravy. Po tom, čo v Lazovnej ulici pribudol chodník financovaný z prostriedkov volebného obvodu č. 1 (cca 7 700 eur), sa v súčasnosti realizujú opravy chodníka a prístupovej cesty na Bakossovej ulici k panelákom č. 29 až 33 (cca 15 500 eur),“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

Ďalšie obnovy súvislých úsekov chodníkov v Lazovnej ulici smerom k Základnej škole J. Bakossa, naplánovalo Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí MsÚ do štyroch etáp. Prvé tri by mali byť realitou ešte v tomto roku. V poslednej, štvrtej etape, nastane obnova chodníka od križovatky s hlavnou cestou po vjazd ku garážam a k novému bytovému domu.

„V súčasnosti sa zameriavame na koncepčnejšie úpravy. Doposiaľ sme v tejto lokalite opravili nefunkčné osvetlenie, obnovili časť chodníka a súvislý úsek vozovky. Začíname s obnovou ďalších chodníkov, ktoré výmenou obrubníkov výškovo oddelíme od cesty a povrch urobíme z dlažby. Chceme, aby žiaci a obyvatelia mesta prechádzali cez Bakossovu a Lazovnú do školy či centra mesta pokojne a bezpečne,“ povedal prednosta MsÚ Martin Adamec.

Chodník je obnovený už aj na Oremburskej ulici. V týchto dňoch sa zároveň pracuje na dobudovaní časti chodníka na Internátnej ulici pri otočke MHD. „Z finančných prostriedkov volebného obvodu č. 4 bolo na stavebné úpravy použitých takmer 13 000 eur,“ doplnila hovorkyňa primátora.

Čítajte tiež:

SERIÁL: Najbizarnejšie križovatky v Bystrici: Aké riziká vás čakajú na Námestí H. Vajanského?

FOTO: Opravy chodníkov v uliciach Bystrice pokračujú
12
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM