Jakub Forgács Krimi Krimi

FOTO: Škodovka začala na ceste horieť za jazdy. Keď hasiči zistili, čo má namontované, museli konať

Na ceste počas jazdy začala horieť Škoda Felícia. Do akcie boli povolaní hasiči, ktorí veru mali čo robiť. Pozrite, čo malo na sebe auto namontované.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Škodovka začala na ceste horieť za jazdy. Keď hasiči zistili, čo má namontované, museli konať
Zdroj: Dnes24.sk

„V pondelok krátko pred obedom bol na tiesňovú linku ohlásený požiar osobného vozidla na ceste 1/66 – na križovatke do Ľubietovej,“ uviedol pre Bystrica 24 hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater, ktorý doplnil, že na miesto udalosti boli vyslaní piati hasiči s technikou.

„Prieskumom bolo zistené, že ide o vozidlo Škoda Felícia, s dodatočne namontovaným zariadením na LPG a palivovou nádržou na benzín. Požiar bol v tretej fáze horenia,“ pokračoval Piater.

Hasiči podľa slov Piatera požiar likvidovali pomocou jedného vysokotlakého prúdu a následne ochladzovali palivovú nádrž a zadnú časť automobilu, kde sa nachádzalo dodatočne namontované zariadenie – nádoba na LPG.

„Po lokalizácií požiaru príslušníci zabezpečili vozidlo proti možnému pohybu, vytýčili miesto udalosti kuželmi,“ povedal ďalej hovorca so slovami, že že za pomoci termokamery príslušníci monitorovali interiér vozidla a motorovú časť z dôvodu skrytých ohnísk. Predbežná škoda bola podľa jeho slov vyčíslená na 600 eur

Ako ďalej spomenul, v osobnom aute Škoda Felícia, ktoré začalo dymiť počas jazdy z motorovej časti, sa nachádzali tri osoby. „Po zastavení automobilu sa osoby, ktoré sa nachádzali v automobile, pokúšali požiar uhasiť pomocou ručného práškového hasiaceho prístroja. Požiar sa im však nepodarilo uhasiť,“ dodal Piater.

Foto: Peter Červenec

FOTO: Auto v plameňoch na ceste pri Bystrici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM