Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Silné okamihy na bystrickej radnici. Príbehy paralympionikov lámali bariéry

Šport či tanec nemusia byť problém ani pre ľudí s hendikepom. Bystrica zažila krásnu akciu, na ktorej išli predsudky bokom!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Silné okamihy na bystrickej radnici. Príbehy paralympionikov lámali bariéry
Zdroj: Prístav nádeje, o.z.

Desiatky Bystričanov či viceprimátor Martin Turčan zavítali v nedeľu na bystrickú Radnicu. Dopoludnia sa tu totiž konalo nevšedné podujatie, na ktorom americkí vyslanci pre sledge hokej – Lonnie Hannah II. a Bradley Emmerson ukázali, že hendikep skutočne nemusí byť prekážkou. Svedčia o tom aj medaile z paralympiády, ktoré si návštevníci podujatia mohli poťažkať. Obaja športovci sú už dokonca trénermi tohto športu, ktorý je vhodný pre kohokoľvek.

Čítajte tiež: Za snami sa oplatí kráčať. Americkí paralympionici v Bystrici zbúrajú bariéry

Ako uviedla organizátorka akcie a predsedníčka OZ Prístav nádeje, Marcela Václavková Konrádová, paralympionici ľuďom dali aj krásne posolstvá: „Vždy si treba ísť za svojimi snami či hendikep nemôže byť prekážkou, ak niečo veľmi chceme,“ povedala.

„Rozpovedali svoj životný príbeh, rozprávali o tom, že hendikep im nebráni v rodinnom živote, že nebol nikdy pre nikoho prekážkou, že nepocítili diskrimináciu. Rovnako spomenuli, že schvaľujú akýkoľvek druh športu – aj tanec na vozíku,“ vymenovala Václavková so slovami, že na Slovensku sa im vraj veľmi páčilo.

Naviac bola v programe aj vozičkarka Simona Strelcová. Tá predstavila prítomným jej horúcu knihu pre deti „Mária a čarovný prsteň“.

Pozrite si zábery z nevšedného stretnutia na Radnici v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Silné stretnutie s paralympionikmi na bystrickej radnici
5
Galéria
Zdroj: Prístav nádeje, o.z.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM