Eliška Šándorová Šport

FOTO: Olivera (19) šport najprv nelákal, dnes má aj majstrovský titul v silovom trojboji

Oliver Kurek mal kedysi problém zdvihnúť činku jeho niekdajšej hmotnosti. Málo kíl ho, paradoxne, priviedlo k mnohým titulom! Dnes je z neho úspešný športovec bystrického klubu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Olivera (19) šport najprv nelákal, dnes má aj majstrovský titul v silovom trojboji
5
Galéria
Zdroj: Oliver Kurek

Devätnásťročný Oliver pochádza z Rohoznej, mestskej časti Brezna. S nástupom na Strednú odbornú školu informačných technológií v Banskej Bystrici ho trápila hmotnosť – nie však tak, ako tých, ktorí bojujú s kilami navyše.

„Začal som trošku cvičiť, a to z dôvodu, že som bol až príliš chudý a chcel som trochu pribrať. Postupne ma to začalo baviť viac a viac,“ spomína dnes so smiechom Olivier na svoje „ťažké“ začiatky, keďže mal problém zdvihnúť činku. Popri cvičení skúšal viaceré športy, nakoniec sa rozhodol pre powerlifting – silový trojboj.

Silový trojboj je šport pozostávajúci z troch disciplín: drep, tlak na lavičke a mŕtvy ťah.

„Minulý rok som našiel súťaž, na ktorú by som šiel. Začal som sa pripravovať, no potreboval som byť v nejakom klube, aby som mohol súťažiť. Zamieril som do Fitness Sásová v Banskej Bystrici, kde pôsobí klub Kornel hardcore powerlifting na čele s Karolom Repiskym. Začal som s nimi trénovať a moja prvá súťaž bola v októbri 2017 v Častej,“ hovorí o prvých vážnejších športových počinoch.

Už tu zožal úspech. Oliver sa umiestnil na 3. mieste v kategórii do 74 kg. Drep: 150kg, tlak na lavičke 105kg, mŕtvy ťah 205kg. „Súťažím Equip a RAW. V prvom sa používajú pomocne dresy, Raw je bez dresov za použitia iba bandáže na kolená,“ približuje Oliver.

Odvtedy má za sebou mnohé súťaže: Majstrovstvá Slovenska v mŕtvom ťahu, Majstrovstvá Slovenska v tlaku na lavičke, Majstrovstvá Slovenska v trojboji, Majstrovstvá Európy v mŕtvom ťahu.

Oliver Kurek
5
Galéria
Zdroj: Oliver Kurek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM