Jakub Forgács Správy

FOTO: Oblohu nad Bystricou zaplnili šarkany. Krásna akcia vytiahla von desiatky rodín

Akcia Šarkanoid opäť prilákala desiatky rodín s deťmi. Štvrtý ročník tohto podujatia sprevádzalo počasie, ktoré bolo pre pilotovanie šarkanov veľkou výzvou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Oblohu nad Bystricou zaplnili šarkany. Krásna akcia vytiahla von desiatky rodín
16
Galéria
Zdroj: Akcia Šarkanoid

Viac ako 50 rodín s deťmi sa zúčastnilo sobotňajšej Akcie Šarkanoid 2018. Ako názov napovedá, išlo o komunitné púšťanie šarkanov, ktoré prebiehalo na lúke nad bystrickou Kalváriou.

„Štvrtý ročník akcie sprevádzalo počasie, ktoré bolo pre pilotovanie drakov veľkou výzvou. Inverzia a bezvetrie neubrali žiadnemu z účastníkov na nálade a aby pestrofarební králi oblohy vzlietli, bolo potrebné im pomôcť aktívnym pohybom,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Peter Fabok z civilizačnej platformy Otcovia a deti.

Niekoľko pilotovaných vzdušných plavidiel skončilo aj na strome, z čoho mali najväčšiu zábavu samozrejme deti. Každý, kto vydržal aj v sťažených podmienkach behať so šarkanom proti vetru zhruba hodinku a pol, bol zaradený do žrebovania o kartón piva.

„Dôležitejšie, než priaznivý vietor, je tráviť čas v pohybe a vonku – budovať knižnicu spoločných zážitkov, za ktoré nám raz naše deti poďakujú,“ zhrnul Fabok. Najbližšou akciou civilizačnej platformy Otcovia a deti bude už tiež tradičný Lampiónový sprievod, ktorý sa uskutoční 10. novembra.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z akcie Šarkanoid 2018!

V OBRAZOCH: Akcia Šarkanoid 2018 plná farebných šarkanov
16
Galéria
Zdroj: Akcia Šarkanoid
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM