Jakub Forgács Správy

FOTO: Nové posily na bystrickom súde. Kto sa dočkal vymenovania od prezidenta?

Prezident Kiska vymenoval 22 sudcov bez časového obmedzenia. Dve sudkyne aj na Okresnom súde Banská Bystrica!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nové posily na bystrickom súde. Kto sa dočkal vymenovania od prezidenta?
6
Galéria
Zdroj: TASR

Prezident SR Andrej Kiska v pondelok na návrh Súdnej rady SR vymenoval 22 sudcov bez časového obmedzenia. Ide o ďalšiu skupinu sudcov, ktorá prešla prísnejším výberom, novozavedeným preverovaním sudcovskej spôsobilosti.

Sudkyňou sa v pondelok stala aj Eva Cvengová a talár si ďalej oblečie aj Barbora Sopková (obe Okresný súd Banská Bystrica).

„Vybrali ste si povolanie, v ktorom od vašej profesionality, autority a morálky závisí, či ľudia na Slovensku budú veriť v spravodlivosť, vo vládu zákona a rovnosť pred zákonom. Aj od výsledkov vašej práce a každodenných rozhodnutí bude závisieť, ako budeme na Slovensku dôverovať sile a prednostiam demokratického právneho štátu,“ povedal Kiska novovymenovaným sudcom.

Sudcovia zložili do rúk Kisku sľub: „Sľubujem na svoju česť a svedomie, že sa budem spravovať ústavou, ústavnými zákonmi, medzinárodnými zmluvami, ktoré Slovenská republika ratifikovala a boli vyhlásené spôsobom ustanoveným zákonom, a zákonmi, budem vykladať zákony a rozhodovať podľa svojho najlepšieho presvedčenia, nezávisle a nestranne“.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z vymenovania 22 sudcov prezidentom!

V OBRAZOCH: Kiska vymenoval 22 sudcov bez časového obmedzenia
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM