Jakub Forgács Správy

FOTO: Nevídaný záujem Bystričanov. Pre novú eurobankovku stáli v rade hodiny

Pri bystrickom Pamätníku SNP bolo rušno aj počas sviatočného dňa. Predaj nulovej eurobankovky spôsobil doslova malé šialenstvo.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nevídaný záujem Bystričanov. Pre novú eurobankovku stáli v rade hodiny
17
Galéria
Zdroj: Múzeum SNP

V utorok si väčšina ľudí užívala voľný deň doma alebo s priateľmi. Našlo sa však aj mnoho takých, ktorí zatúžili po ojedinelej bankovke, tzv. 0 Euro Souvenir s motívom Pamätníka SNP v Banskej Bystrici, kvôli ktorej neváhali pod Urpín cestovať aj z opačného konca Slovenska. Prišli aj záujemcovia, ktorí pred Múzeom SNP čakali už od šiestej hodiny a rad sa miestami ťahal až ku Kapitulskej ulici.

„Po necelých 2 a 1/2 hodinách sa vypredalo 3000 z 5000 kusov limitovanej edície 0 Euro Souvenir bankovky s motívom Pamätníka SNP. Záujem vysoko predčil naše očakávania! Ide o úplne prvú 0 Euro Souvenir bankovku na Slovensku,“ uvádza sa na oficiálnej facebookovej stránke Múzea SNP s tým, že 1000 kusov je vyčlenených pre zberateľov v zahraničí a posledných 1000 ks pre slovenský trh (na zaslanie na dobierku a pod.).

Ak máte o jedinečnú bankovku záujem, asi vás sklameme. „Musíme žiaľ oznámiť, že už neprijímame ani objednávky na zaslanie bankovky poštou na dobierku!!! Od pondelka 14. mája postupne vybavíme doterajšie objednávky a všetkých záujemcov budeme kontaktovať,“ píše sa ďalej na stránke.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z predaja limitovanej edície 0 Euro Souvenir bankovky s motívom Pamätníka SNP!

V OBRAZOCH: Predaj nulovej eurobankovky spôsobil doslova malé šialenstvo
17
Galéria
Zdroj: Múzeum SNP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM