Jaroslav Dodok Kultúra

FOTO: Najväčšia žúrka pod bystrickým nebom. Majáles lákal tisícky mladých na Hex aj Gladiátor

Ťahákmi bystrického Majálesu neboli len hudobné kapely, ale aj litre piva, zábava s priateľmi či športové atrakcie. Pod internátmi Tajovského to opäť žilo a ihrisko zaplnili davy mladých. Nájdete sa na fotkách?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Najväčšia žúrka pod bystrickým nebom. Majáles lákal tisícky mladých na Hex aj Gladiátor
Foto: Ivan Pánik

Majáles sa v Banskej Bystrici uskutočnil už po 11. krát. Obľúbená akcia, ktorú navštevujú predovšetkým mladí, odštartovala o 15-tej hodine. Ako prvé sa na trávniku pod internátmi rozložili skupinky mladých, ktoré si počas podujatia spravili poobedňajší piknik.

Vďaka príjemnému počasiu sa na trávnatej ploche hrali frisbee, futbal či volejbal. Krátky dážď na chvíľu vyľakal účastníkov aj organizátorov podujatia. Išlo však len o prehánku a večerný program si tak ľudia mohli užiť plnými dúškami v dobrom počasí.

Gladiátor vyhecoval dav

Na pódium postupne prichádzali vystupujúci. Veľký obdiv publika si zaslúžili medzi prvými aj tanečníci z Element Dance clubu. Študentov počas programu zabávali moderátorská dvojica Marek a DJ EKG. Svojich fanúšikov mali aj na balkónoch samotných internátov, ktoré žili skôr, než ľudia na ihrisku.

Poriadnu zábavu rozprúdil až príchod kapely Gladiátor, ktorá zahrala a zaspievala najznámejšie festivalové piesne a vyhecovala dav pod pódiom. Študenti sa tak odviazali, spievali spolu s kapelou a tí viac posilnení alkoholom sa pustili aj do pogovania. :Na Majálese vládne neopísateľná atmosféra, prišla som asi s 20 kamošmi, užívam si to každou sekundou," opísala pocity Dominika (23) z Ekonomickej fakulty UMB.

To, že na Majáles každoročne prichádzajú účastníci nielen z Banskej Bystrice, potvrdili aj moderátori. :Je tu niekto z východu?„ zaznela otázka z pódia. ,,Ánooo! Sme tu!“ odpovedali desiatky východniarov. Počas prestávok si organizátori pripravili pre ľudí aj atraktívne súťaže, jednou z tých najsledovanejších bola súťaž o najkrajšie tetovanie. To však väčšinu publika nezaujímalo, dav skandoval až keď si študentka vytiahla tričko a zostala v podprsenke. Stala sa jednoznačnou víťazkou.

Podnapití mladíci

„Dopriať si poriadnu párty, to je základ počas skúškového,“ dozvedáme sa od Mareka (25) z Univerzity Komenského. Majáles však nie je len miestom zábavy pre študentov, ale aj tradícia pre mnohé rodiny s deťmi, ktorých sme pod internátmi stretli.

Pozornosť na seba okrem iných opäť pútali aj podnapití mladíci, ktorí sa niekoľko krát pred areálom pobili a vzájomne sa oblievali pivom. „Asi to k takýmto akciám patrí, i keď pozerať sa na podgurážené pätnástky nie je nič lichotivé,“ myslí si Kamila (29).

Dokonalý hudobný zážitok podali okrem kapely Gladiátor aj hudobníci zo skupín Hex, Bod Omylu a na pódiu sa počas Majálesu predstavil aj Edgar, Sám sebou či DLB. Zábery z Majalesu si môžete pozrieť v našej fotogalérii. Z akcie vám však prinášame aj exkluzívne video!

Prečítajte si aj:

VIDEO: Tisícky fanúšikov spievali na Majálese spolu s kapelami. Zábery plné emócií

Výnimočný deň na bystrickom námestí: Rozdávanie objatí aj špeciálne prekvapenie!

Čo majú spoločné Országh, Tomi Kid či Latinák? V Bystrici podporia akciu so šľachetnou myšlienkou

FOTO: Bystrický majáles prilákal tisícky ľudí
32
Galéria
Foto: Ivan Pánik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM