Jaroslav Dodok Rôzne

Výnimočný deň na bystrickom námestí: Rozdávanie objatí aj špeciálne prekvapenie!

Priniesť radosť, úsmev, objatie a nepozerať sa pritom na čísla, je výzvou Dňa objatí, ktorý sa bude konať už 5. rok. Z jednoduchého nápadu mladých ľudí ľudí vznikol medzinárodný Hug Day v takmer 20 krajinách. Čím prekvapí tento rok v Banskej Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Výnimočný deň na bystrickom námestí: Rozdávanie objatí aj špeciálne prekvapenie!
Zdroj: Dnes24.sk

"Máme pred sebou piaty ročník Dňa objatí (Hug Day), ktorý sa uskutoční 27. júna. Z dobrovoľníkov, ktorí organizujú Hug Day, sa stala komunita ľudí, ktorá vytvára v mestách po celom Slovensku krajší deň. Nie je im ľahostajné, ak na ulici vidia smutných alebo uponáhľaných ľudí. V okamihu im venujú svoje objatie a úsmev,“ hovorí koordinátor celoslovenského Dňa objatí Jaroslav Dodok.

Srdce v strede námestia

Banská Bystrica je centrom objatí. Podľa organizátorov do mesta každý rok zavítajú dobrovoľníci z celého Slovenska. Jaroslav Dodok preto aj tento rok očakáva, že rozdávať objatia prídu ľudia z východu aj zo západu Slovenska. Zapojiť by sa mali aj zahraniční študenti z programu Erasmus+.

Pridať sa do tímu ako dobrovoľník môžete v oficiálnej facebookovej skupine. Stačí sledovať pokyny organizátorov.

Dobrovoľníci začnú objatia rozdávať o 10-tej hodine, neskôr navštívia aj škôlky, školy, mestský úrad či nemocnicu. Po prvýkrát za uplynulých päť rokov sa mladí ľudia pokúsia vytvoriť na Námestí SNP živú reťaz v tvare srdca. Sľubujú taktiež flash mob, o ktorom viac podrobností ešte prezradiť nechcú.

Chcú pomáhať

Tohtoročnou výzvou podujatia Hug Day je nepozerať sa na čísla, ale prinášať radosť. "Nesúťažíme. Uplynulý rok sa nám podarilo prekonať 100 000 objatí v priebehu jedného dňa. Počet núl však nie je to, kvôli čomu objatia rozdávame. Aj preto vyzývame dobrovoľníkov, aby hľadali možnosti a príležitosti ako ľuďom naozaj spríjemniť deň. Možno zostať o osi dlhšie s ľuďmi v nemocnici alebo priniesť pomoc tým, ktorí to skutočne potrebujú,“ zdôrazňuje myšlienku Dodok.

Ako ďalej hovorí, keď vznikla myšlienka tohto podujatia, nevedel si ani len predstaviť, že by sa na Slovensku chytila a zopakovala niekoľko rokov po sebe. ,,A už vôbec by mi nenapadlo, že sa rozšíri do krajín ako Hong Kong, Keňa či Azerbajdžan,“ dodáva koordinátor tejto akcie. Deň objatí má totižto medzinárodný charakter, pretože slovenskí študenti myšlienku podujatia doniesli do viac 20-tich krajín sveta.

Mediálnym partnerom Hug Day Banská Bystrica je aj spravodajský portál Bystrica24.sk, takže sa už čoskoro môžete tešiť na ďalšie zaujímavosti a taktiež reportáže zo samotného priebehu podujatia.

Prečítajte si aj:

Na dni voľna sa oplatí pripraviť v predstihu. Čo sa chystá v Bystrici počas druhého májového víkendu?

Čo majú spoločné Országh, Tomi Kid či Latinák? V Bystrici podporia akciu so šľachetnou myšlienkou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM