ELA Samospráva

FOTO: Na Hrone v Šalkovej bol vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity. Primátor VARUJE!

Od piatka spôsobuje Hron v Šalkovej nemalé problémy. Došlo už k zatopeniu časti plôch ale aj niektorých budov, vrátane kultúrneho domu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Hrone v Šalkovej bol vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity. Primátor VARUJE!
Zdroj: Facebook.com/Ján Nosko

Ako sme vás informovali už včera, dôsledkom zvýšenej a zamrznutej vodnej hladiny Hrona nad malou vodnou elektrárňou (MVE) v Šalkovej pri Banskej Bystrici došlo v uplynulých hodinách k vytopeniu budovy kultúrneho domu a najmä priestorov tamojšieho dobrovoľného hasičského zboru.

Z týchto dôvodov musel v sobotu zasadnúť v Šalkovej krízový štáb. Zúčastnili sa ho zamestnanci Mestského úradu v Banskej Bystrici, pracovníci Odboru krízového riadenia Okresného úradu, príslušníci hasičského a záchranného zboru, ako aj zástupcovia Slovenského vodohospodárskeho podniku, š. p. V inkriminovaných miestach vodného toku Hrona bol vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity.

„V tejto súvislosti žiadame obyvateľov, aby v žiadnom prípade nevstupovali na zamrznutú hladinu rieky pre riziko ohrozenia života. Zároveň prosíme rodičov, aby na to dôrazne upozornili aj svoje deti, ktoré sa po mestskej časti pohybujú bez dozoru dospelých,“ upozorňuje primátor Ján Nosko.

Povodňová aktivita v Šalkovej
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM