Jakub Forgács Správy

FOTO: Na bystrickej plavárni to žije. Láka vstupom zdarma, aquazumbou aj súťažami

Chceli by ste sa po sviatkoch dostať do formy? Potom využite jedinečnú príležitosť a navštívte jubilejný ročník Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na bystrickej plavárni to žije. Láka vstupom zdarma, aquazumbou aj súťažami
9
Galéria
Zdroj: TASR

V mestskej plavárni na Štiavničkách v Banskej Bystrici odštartoval vo štvrtok na pravé poludnie tradičný maratón Banskobystrická plavecká 24-hodinovka. Prvých sto metrov pre zdravie zaplával prvý muž mesta, primátor Ján Nosko.

Plavecký maratón sa koná vždy medzi sviatkami a jeho cieľom je motivovať obyvateľov, aby urobili niečo pre svoje zdravie a rozhýbali sa. Každý účastník, ktorý sa zapojí a odpláva sto metrov pre zdravie, dostane diplom, sladkosti i malý darček, keďže v tomto roku podujatie oslavuje 20. výročie. Čas prísť si zaplávať je do piatku (30. 12.), kedy sa o 12:00 maratón končí.

„Som spokojný, že ma prišli podporiť aj ďalší predstavitelia nášho mesta, myslím si, že je to fajn štart. Verím, že zmobilizujeme verejnosť a padne nielen účastnícky rekord, ale aj nejaké rýchlostné alebo osobné rekordy. Je to podujatie, ktoré spĺňa kritériá a parametre Európskeho mesta športu 2017, pretože ide o zapojenie sa ľudí do športových aktivít,“ uviedol Nosko.

„Pre návštevníkov sú pripravené bezplatné sprievodné akcie ako aquazumba, aquaaerobic, súťaže pre deti i líčenie pre dámy od profesionálov. Dvadsať rokov maratónu je možné osláviť aj športovou masážou či konzultáciami s plaveckými trénermi,“ dodala Dana Cibuľková, vedúca oddelenia športu banskobystrického magistrátu.

Vlani využilo počas celodennej plaveckej akcie služby krytej plavárne až 2810 návštevníkov. Svojich sto metrov na čas odplávalo takmer 1600 z nich. Najmladší plavec mal tri roky, najstarší 89 rokov.

Pozrite si zábery z Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky v priloženej fotogalérii!

Jubilejný ročník Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky v OBRAZOCH
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM